Iohannis, atacat la corupţi. PSD cere demisia senatorului PDL Gigi Chiru, cercetat penal pentru luare de mită

Secretarul General al PSD, deputatul Andrei Dolineaschi, îi solicită senatorului PDL Gigi Chiru demisia din Parlamentul României, ca urmare a faptului că acesta este anchetat de DNA pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații. Dolineaschi își exprimă speranța că și Klaus Iohannis, lider al formațiunii din care face parte Chiru, îi va solicita același lucru, pentru a da un semnal clar că nu va încerca blocarea Justiției. Acesta amintește faptul că Iohannis a avut duminică „o lungă ieșire în fața presei în care a dat indicații despre cum ar trebui făcute lucrurile în Parlament în cazul celor aflați în atenție Justiției".

RomaniaTV.net
30 oct. 2014, 13:44
Iohannis, atacat la corupţi. PSD cere demisia senatorului PDL Gigi Chiru, cercetat penal pentru luare de mită

„Am luat act de faptul că Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală a senatorului Gigi Chiru, președinte al PDL Constanța, pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații.

Nu am de gând să comentez o acțiune a Justiției sau să mă exprim cu privire la vinovăția sau nevinovăția cuiva cercetat. Spre deosebire de cei din ACL, care au obiceiul de a vorbi de funie în casa spânzuratului, și de a da verdicte, și mă refer aici inclusiv la domnul Iohannis, deși au probleme personale grave cu Justiția, eu respect prezumția de nevinovăție.

Cu toate acestea, mă văd nevoit să cer domnului Chiru să demisioneze din Senatul României, pentru a da clar un semnal că nu se va încerca în vreun fel blocarea cercetării sale sau blocarea vreunei faze a acțiunii penale. De altfel, cred că acest gest ar trebui urmat de toți cei din ACL cu probleme în Justiție, care dau lecții din spatele lui Iohannis.

Reamintesc faptul că domnul Klaus Werner Iohannis, duminică seara, a avut o lungă ieșire în fața presei în care a dat indicații despre cum ar trebui făcute lucrurile în Parlament în cazul celor aflați în atenție Justiției. Mă aștept, în aceste condiții, ca domnul Iohannis să fie primul care să solicite demisia domnului Chiru, din Senatul României, dar și a tuturor parlamentarilor ACL care se află în atenția Justiției”, scrie Andrei Dolineaschi.

Citeşte şi: Senatorul Gigi Chiru, URMĂRIT PENAL. Pedelistul a cerut MITĂ de 1,5 milioane de euro