Iohannis: Ce-a fost de ales s-a ales. Acum trebuie să ne apucăm de treabă

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a declarat că este pregătit să-şi preia atribuţiile de şef al statului. Totodată, Iohannis a dat asigurări că va păstra neschimbate liniile directoare ale politicii externe româneşti.

17 nov. 2014, 10:36
Iohannis: Ce-a fost de ales s-a ales. Acum trebuie să ne apucăm de treabă

Ce-a fost de ales s-a ales. Acum trebuie să ne apucăm de treabă. Sunt dispus să mă apuc foarte serios şi hotărât de treabă. Pe 16 noiembrie, românii au dat semnalul schimbării, atât pentru mine, cât şi pentru clasa politică. Eu am înţeles acest semnal. Îi îndemn pe politicieni să ia seama, să ia în considerare acest semnal”, a declarat Klaus Iohannis.

El a dat asigurări că nu va schimba radical coordonatele politicii externe. „Un gând bun pentru partenerii noştri externi: voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe – parteneriatul strategic cu Statele Unite, rolul şi locul nostru în NATO, rolul şi locul nostru în Uniunea Europeană„, a afirmat Iohannis.

Totodată, el a cerut Guvernului să prezinte grabnic în Parlament proiectul de buget pe anul 2015. Iohannis a evitat să se pronunţe asupra viitorului lider al PNL arătând însă că fuziunea PNL şi PDL este un fapt împlinit. „Fuziunea dintre PNL şi PDL a fost aprobată la sfârşitul lunii iulie în Congres comun şi a fost înregistrată săptămâna trecută la tribunal. Este finalizată în integralitatea ei şi nu mai există cale de întoarcere„, a mai spus Klaus Iohannis.

Biroul Electoral Central a dat publicităţii date oficiale parţiale privind turul II al alegerilor prezidenţiale centralizate până la ora 10.20. Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi, iar Victor Ponta a obţinut 45,49%, după numărarea voturilor din 99,07% din secţii, a anunţat reprezentantul BEC la ora 11.00.

Vicepresedintele AEP Marian Muhulet a declarat, luni, până la ora 10.20 rămăseseră necentralizate procesele de vot din 174 de secţii din judeţele Alba, Constanţa, Olt, Tulcea.