Iohannis cere explicaţii despre criza bebeluşilor din Argeş. Cioloş: Mi se pare normal să fie la curent VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis este nemulţumit de modul în care ministrul Sănătăţii, Achimaş Cadariu, a gestionat criza bebeluşilor. Iohannis l-a chemat la Cotroceni pe premierul Dacian Cioloş şi i-a cerut explicaţii despre cum a fost gestionată criza care a speriat România.

27 mart. 2016, 11:39
Iohannis cere explicaţii despre criza bebeluşilor din Argeş. Cioloş: Mi se pare normal să fie la curent VIDEO

Cu preşedintele Iohannis lucrurile decurg foarte bine, în sensul că ne vedem săptămânal. Doar când este plecat sau eu sunt plecat, dar când apar probleme urgente discutăm şi la telefon. Schimbăm informaţii şi opinii. Mi se pare normal să fie la curent cu ce se întâmplă şi să am şi informaţii din partea dânsului apropo de cum percepe anumite lucruri şi ce face Guvernul. Au fost discuţii apropo de anumite lucruri care trebuie făcute şi de criza cu bebelusii, cu Ministerul Justiţie. Mi-a cerut informaţii, legat de ceea ce se întâmplă„, a declarat, la ProTV, premierul Dacian Cioloş.

Citeşte şi Cioloş: A fost o delăsare în ceea ce priveşte funcţionarea Secţiei de arşi de la Spitalul Floreasca

Din 29 ianuarie au fost transferaţi la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti 16 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Citeşte şi Achimaş-Cadariu răspunde solicitării de a-şi da demisia: S-au parcurs toţi paşii, ca în orice ţară din Europa

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

Citeşte şi Care este starea copiilor cu SHU internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală