Iohannis, despre bugetul zonei euro: Nu e problematic dacă prin acesta nu se creează o nouă falie

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Bruxelles, că un buget al zonei euro în sine nu este problematic, dacă prin acesta nu se creează o nouă falie.

RomaniaTV.net
28 iun. 2018, 13:58
Iohannis, despre bugetul zonei euro: Nu e problematic dacă prin acesta nu se creează o nouă falie

„Trebuie să avem foarte mare grijă şi asta am de gând să spun colegilor în Consiliu. Un buget al zonei euro în sine nu este problematic dacă prin acest buget nu se creează o nouă falie între zona euro şi ţările non-euro. Aşa cum a fost o propunere a Comisiei, pe care am salutat-o la momentul respectiv, acest buget al zonei euro prevede şi fonduri pentru dezvoltarea unor programe pe ţările care încă nu sunt membre în zona euro, dar doresc să devină. Dacă conţine această componentă, este în regulă. Dacă însă se adânceşte falia, atunci s-ar putea să fie nevoie de mai multe discuţii”, a declarat Iohannis, înaintea participării sale la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Şeful statului a fost întrebat care este poziţia României în ceea ce priveşte bugetul zonei euro şi dacă această decizie ar putea adânci şi mai mult decalajul dintre state.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la Bruxelles: Migraţia trebuie să fie controlată