Iohannis, despre campania electorală: Cam liniştită. Trebuie să evaluăm dacă e bine gândită legea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că ar trebui făcută o evaluare a legislaţiei electorale pentru a vedea ”dacă este bine gândită” şi a anunţat că el ştie cu cine va vota la alegerile de duminică, existând un partid care l-a convins.

08 dec. 2016, 10:14
Iohannis, despre campania electorală: Cam liniştită. Trebuie să evaluăm dacă e bine gândită legea

Întrebat cum i se pare campania la final, Iohannis a răspuns că i se pare ”ca la început: cam liniştită”.

Preşedintele a adăugat că ar trebui reevaluată legislaţia electorală care să permită o campanie ”mai colorată”. ”Cu siguranţă trebuie să evaluăm dacă e bine gândită legea electorală. Poate şi de acolo s-au limitat anumite manifestări care făceau campania mai colorată. Dar asta este treaba următorului Parlament”, a mai spus şeful statului.

Klaus Iohannis a evitat să dea un răspuns clar la întrebarea cu cine va vota pe 11 decembrie, limitându-se la a declara că există un partid de care este convins şi că, eventual, va anunţa duminică sau luni pe care dintre partide a pus ştampila.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că va reuşi să provoace el acea emoţie necesară scoaterii oamenilor la vot, dacă partidele nu au izbutit.

”Dacă partidele n-au reuşit, poate dumneavoastră, jurnaliştii şi cu mine, tot reuşim să-i mişcăm pe oameni ca să meargă la vot”, a afirmat Iohannis, conform News.ro.

Întrebat cum crede că va reuşi acest lucru, el a dat exemplul personal. ”Păi, de exemplu, adresându-mă românilor. Este foarte important ca oamenii simpli să vadă că preşedintele vrea să se meargă la vot. Cred că acesta este rolul meu în această campanie şi de aceea, repet: mergeţi la vot”, a mai spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus, întrebat fiind despre aplicarea referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari, că acest lucru va trebui hotărât de viitorul Parlament. ”Dar sunteţi preşedintele României”, i-a replicat un jurnalist. ”Da, dar din păcate nu am iniţiativă legislativă. Poate trebuie să schimbăm şi aici ceva”, a răspuns Klaus Iohannis.