Iohannis, despre cazul Oprea: Dacă Parchetul decide să revină cu o altă solicitare spre mine, vom vedea pe parcurs

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că demisia lui Gabriel Oprea din Senat a "detensionat" situaţia şi a precizat că rămâne de văzut ce se va întâmpla dacă dacă Parchetul va face sau nu o nouă solicitare pentru urmărirea penală, de data aceasta către Preşedinţie.

RomaniaTV.net
26 sept. 2016, 17:11
Iohannis, despre cazul Oprea: Dacă Parchetul decide să revină cu o altă solicitare spre mine, vom vedea pe parcurs

Klaus Iohannis a comentat, luni, demisia lui Gabriel Oprea din Senat, afirmând că gestul a „detensionat” situaţia şi a fost un „pas bun”.

„Eu cred că este o decizie corectă, cum am spus şi vineri. Nu a fost vorba neapărat despre o procedură care e mult mai bună decât alta, este vorba de o detensionare a situaţiei, lucru care s-a şi întâmplat. Da, cred că a fost un pas bun pe care l-a făcut”, a spus preşedintele.

„Dacă Parchetul decide să revină cu o altă solicitare spre mine sau nu, asta vom vedea pe parcurs”, a spus Iohannis, întrebat dacă se aşteaptă la o nouă cerere de urmărire penală, de data aceasta trimisă către el.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, afirma, luni, cu privire la posibilitatea unei nou cereri DNA după demisia lui Gabriel Oprea din Senat, că Preşedinţia aşteaptă să se desfăşoare toate etapele procedurale, regulamentare şi constituţionale în acest caz, urmând ca apoi şeful statului să aibă un punct de vedere.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a înregistrat luni, la Senat, demisia sa din calitatea de senator, începând cu 1 octombrie, el prezentând pe Facebook facsimilul demisiei sale şi afirmând că împotriva sa şi nu numai a acţionat o reţea care încearcă să şteargă identitatea naţională şi valorile tradiţionale.

„Cei care mă cunosc, chiar şi cei care nu m-au plăcut niciodată, pot să confirme că am fost şi sunt un bun român, că ţin cu ţara mea, România. Se pare că acest lucru este de neacceptat de către unii. Plătesc de fapt pentru că am îndrăznit să vorbesc despre interesul naţional, despre valori tradiţionale, despre Armată şi Biserică, pentru că am îndrăznit să pun tricolorul românesc în ţinutul secuiesc, pentru că am încurajat arborarea drapelului. Iată că tot ceea ce am facut din suflet şi dintr-un patriotism sincer, aşa cum am fost educat în familie şi în Armată, se întoarce acum împotriva mea”, a scris Gabriel Oprea în postarea care însoţeşte facsimilul cu demisia sa din calitatea de senator, de la data de 1 octombrie 2016.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, care a condus şedinţa de plen de luni, a anunţat la finalul şedinţei că a fost înregistrată la biroul preşedintelui Senatului cererea de demisie a lui Gabriel Oprea, Biroul Permanent al Senatului urmând să ia act de aceasta şi să o trimită plenului.