Iohannis, despre presupusa stenogramă a unei convorbiri cu Dăncilă: Arată mai degrabă ce şi-ar fi dorit PSD-iştii să se fi discutat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi la Bacău, referitor la stenograma apărută în presă care ar reda o convorbire telefonică a sa cu premierul Viorica Dăncilă, că discuţii cu aceasta a avut la telefon, dar că a urmărit amuzat aşa-zisele stenograme, afirmând că acestea “arată mai degrabă ce şi-ar fi dorit pesediştii să se fi discutat”.

RomaniaTV.net
26 apr. 2018, 13:56
Iohannis, despre presupusa stenogramă a unei convorbiri cu Dăncilă: Arată mai degrabă ce şi-ar fi dorit PSD-iştii să se fi discutat

„Discuţii telefonice au fost (cu premierul – n.r.). Am urmărit cu amuzament acele aşa-numite stenograme, care arată mai degrabă ce şi-ar fi dorit pesediştii să se fi discutat, decât ce s-a discutat”, a susţinut Klaus Iohannis.

Întrebat când va fi întâlnirea dintre Guvern şi Banca Naţională, acesta a spus: „Mâine mă vizitează doamna Dăncilă şi sper ca într-un viitor foarte apropiat, poate după vacanţa de 1 Mai, să se înţeleagă cele două părţi direct, să se întâlnească şi să clarifice problemele, fiindcă nu este absolut normal să apară aceste abordări contondente între două entităţi din arhitectura statului”.

Întrebat de ce a ales să se întâlnească separat cu reprezentanţii BNR şi cu cei ai Guvernului, şeful statului a răspuns: „Fiindcă aşa am ales”.

Citeşte şi: Stenograma unei discuţii telefonice Iohannis-Dăncilă, pe tema medierii conflictului dintre BNR şi Guvern

Antena 3 a difuzat miercuri o stenogramă a unui presupus dialog între preşedinte şi premierul Viorica Dăncilă, iar aceasta îi spune şefului statului că va veni singură la întâlnirea de la Cotroceni de vineri. Răspunsul premierului din stenogramă vine după ce preşedintele i-ar fi cerut să vină la întâlnire şi ministrul Finanţelor, şi vicepremierul Viorel Ştefan.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va fi mediator între Guvern şi Banca Naţională iar miercuri s-a întâlnit cu guvernatorul şi prim-viceguvernatorul BNR, urmând ca vineri să o primească la Palatul Cotroceni pe Viorica Dăncilă.