Iohannis, despre sesizarea Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei: Este un lucru absolut normal

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bacău, că este un lucru absolut normal faptul că APCE a aprobat solicitarea PNL de a sesiza Comisia de la Veneţia pentru un punct de vedere privitor la legile justiţiei.

RomaniaTV.net
26 apr. 2018, 14:24
Iohannis, despre sesizarea Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei: Este un lucru absolut normal

„Este un lucru absolut normal, iar în momentul în care primele două legi vor ajunge la mine, voi face o declaraţie pe această temă şi vă voi spune atunci ce intenţionez să fac”, a afirmat şeful statului la Bacău, unde a vizitat societatea comercială Aerostar S.A., Grup Industrial Aeronautic.

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările Legilor Justiţiei propuse de PSD şi ALDE.

Potrivit sursei citate, PNL a folosit în acest demers o cale extraordinară de sesizare a Comisiei de la Veneţia prin intermediul Comisiei de Monitorizare a APCE.

Partidul Naţional Liberal a afirmat că, în aceste condiţii, CCR va trebui să ţină cont de opinia Comisiei de la Veneţia în privinţa modificărilor aduse Legilor Justiţiei, aşa cum a ţinut cont şi în alte cazuri. „Parcursul legilor Justiţiei va trebui să aştepte acum punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia”, susţin liberalii.

Deputatul PNL, Ionuţ Stroe, membru al Delegaţiei Parlamentului României la APCE, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în urma solicitării de către PNL a unui punct de vedere de la Comisia de la Veneţia pe legile justiţiei, o delegaţie ar putea veni în România pentru a discuta cu toate părţile implicate.