Iohannis, despre Traian Băsescu: Fostului preşedinte îi prieşte pensia, este foarte vocal şi postac

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, răspunzând unei întrebări, că nu a avut discuţii cu fostul preşedinte Traian Băsescu şi că acestuia "îi prieşte pensia", fiind "foarte vocal şi postac".

RomaniaTV.net
31 mart. 2015, 16:22
Iohannis, despre Traian Băsescu: Fostului preşedinte îi prieşte pensia, este foarte vocal şi postac

Klaus Iohannis a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, referindu-se la mesajul postat pe Facebook de către Traian Băsescu în care îi cerea să nu îl accepte pe Eugen Teodorovici în funcţia de ministru al Finanţelor, că fostul preşedinte Băsescu este foarte vocal şi postac”.

„Nu m-am întâlnit cu fostul preşedinte, nu i-am solicitat absolut nimic, nu am discutat nici despre reşedinţă nici despre politică. Fostului preşedinte îi prieşte pensia: este foarte vocal şi postac. Îi doresc să fie sănătos”, a declarat Klaus Iohannis.

Eugen Teodorovici și Marius Nica au depus, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni jurământul de învestitură în funcțiile de ministru de Finanțe, respectiv ministru al Fondurilor Europene.

Traian Băsescu a reacţionat, luni, după ce noul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a depus jurământul la Cotroceni. Fostul preşedinte îi transmisese, cu o zi înainte, un mesaj lui Klaus Iohannis în care îi cerea să nu accepte nominalizarea lui Teodorovici având în vedere că acesta a votat, în Senat, împotriva arestării lui Dan Şova. Băsescu îl avertiza pe Iohannis că „a-l valida pe Teodorovici care a votat pentru ascunderea adevărului este un semnal care vă trimite înapoi la Grivco şi în braţele turnătorului Felix”.

Tot luni, Traian Băsescu a anunţat, pe Facebook, că s-a mutat provizoriu la Scroviştea, într-o casă a RA-APPS, până ce o locuinţa repartizată de Regie, în strada Gogol, va fi renovată.

Pentru cei care mor de grija altora… M-am mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea mea, într-un spaţiu deţinut de RA-APPS care cuprinde un dormitor, o sufragerie, o baie, un birou şi o bucătărie. Total, maxim 120 mp conform solicitării mele, pentru a nu-mi încărca inutil factura la întreţinere. Cînd RA-APPS va termina reparaţiile în Gogol 2, pentru care am semnat contract, voi reveni în Bucureşti. Nu beneficiez nici de păduri, nici de domenii de vînătoare„, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Directorul RAAPPS a explicat că la Scroviştea, fostului preşedinte i-a fost atribuit un apartament la parterul uneia dintre vile. Şeful RA-APPS a mai precizat că Traian Băsescu plăteşte utilităţile, adică apă, gaz, curent, şi o femeie de serviciu.