Iohannis, după decizia referitoare la numirea conducerii ÎCCJ: Lucrurile trebuie clarificate. O să mă implic constituţional

Publicat: Vineri, 24 Noiembrie 2017 13:46 // Actualizat: Vineri, 24 Noiembrie 2017 15:36 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, întrebat cu privire la decizia Comisiei speciale parlamentare privind legile Justiției ca șeful statului să nu mai poată refuza numirea președintelui și vicepreședinților Înaltei Curți de Casație și Justiție, că lucrurile trebuie clarificate și că se va implica în mod constituțional, corect.

"O să fie tot felul de chestiuni votate, în tot felul de comisii. Până la urmă, lucrurile trebuie clarificate și trebuie lămurite și o să mă implic constituțional corect în acest parcurs", a afirmat Iohannis, la Bruxelles, unde participă la Summitul Parteneriatului Estic.

Anterior, el a comentat și decizia de abrogare a prevederii potrivit căreia putea refuza o singură dată numirea magistraților. "Este o încercare nepotrivită și nu va rămâne așa. (...) Am de gând să fac tot ce poate să facă președintele într-un parcurs legislativ prevăzut în Constituție", a spus șeful statului.

Comisia specială parlamentară privind legile Justiției a decis vineri că șeful statului nu poate refuza numirea președintelui și a vicepreședinților Înaltei Curți de Casație și Justiție.

"Președintele și vicepreședinții Înaltei Curți de Casație și Justiție sunt numiți de către președintele României, la propunerea CSM — Secția pentru judecători—, dintre judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiției care au funcționat la această instanță cel puțin doi ani și nu au fost sancționați disciplinar în ultimii trei ani. Președintele României nu poate refuza numirea în funcțiile de conducere prevăzute la alin. 1" — sunt modificările făcute de comisie la Statutul judecătorilor și procurorilor.

În prezent, legislația în vigoare spune că președintele nu poate refuza numirea în aceste funcții decât motivat, aducând la cunoștința CSM motivele refuzului.

Citeşte şi Schimbări importante pentru magistraţi. Judecătorii ICCJ, selectaţi după criteriul integrităţii. Vezi şi alte modificări

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR CSM ÎCCJ Klaus Iohannis şef ICCJ
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 nov 12:17
Răspunde | Votează email 0 email
Billi
Evoluţii recente ale unor investigaţii privind activitatea clanului Clinton şi a asociaţilor acestuia arată că războiul care se desfăşoară de peste 10 luni între establishmentul american şi Donald Trump începe să fie câştigat de preşedintele american.
În ciuda dimensiunilor masive a maşinăriei politice a democraţilor, scandalurile care învăluie membri cheie ai Partidului Democrat - şi unii dintre republicani - par să semnalizeze o prăbuşire a universului politic de la Washington, aşa cum îl ştim acum.
Robert Mueller, consilierul special care a fost numit şef al anchetei care investighează dacă echipa lui Donald Trump a colaborat cu Rusia în alegerile din 2106, este acum lovit de un imens scandal privind propriile sale legături – inclusiv financiare – cu Kremlinul.
În perioada când Mueller era şef al FBI-ului, agenţia a investigat o campanie a Rusiei de a-şi extinde tentaculele în sectorul energetic al SUA. Publicaţia The Hill a dezvăluit în 17 octombrie un articol în care afirma că proiectul Moscovei a implicat „mită, peşcheşuri, extorsiune şi spălare de bani”.
Sub ochiul atent al celor de la FBI, campania Kremlinului a ajuns până la urmă la clanul Clinton, care a trebuit să aprobe un acord de cedare a 20% din controlul procesării de uraniu către compania Uranium-1.
Banca rusă de investiţii Renaissance Capital, implicată în acord, i-a plătit lui Bill Clinton suma de jumătate de milion USD pentru a lua cuvântul la un eveniment. Cam în acelaşi timp, fostul secretar de stat Hillary Clinton (la vremea respectivă Secretar de stat) a dat ok acordului cu Uranium-1 pentru Rusia.
Între 2009 şi 2013, ruşii au preluat controlul companiei Uranium-1, iar publicaţia New York Times afirma în aprilie 2015 că „o nouă cantitate de numerar a ajuns la clanul Clinton” şi că respectivele contribuţii „nu au fost dezvăluite public de către familia Clinton, în ciuda unei înţeleg
24 nov 16:25
Răspunde | Votează email 0 email
luiza
Vai, ia uite acum Klaus Werner respecta Constitutia Romaniei! Sa nu iti vina a crede! Pucistul Sorosist, fidela sluga a SRI/CIA, Maior si codruta (de fapt stapinii lui Werver Klaus) licurici nemti si austrieci are mare grija si scrisneste intruna din dinti sa mentina controlul strainilor in tara asta!Ce grija are sa tina ICJC sub controlul slugilor licuricilor din toata lumea!
1
EUR
4.6669
RON
20 Oct
noapte 11 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H