Iohannis, GAFĂ de campanie: „România lucrului bine făcut”, cu poze de pe net şi stadionul din Varşovia

Klaus Iohannis a gafat în mod absolut. În colajul „România lucrului bine făcut!", care are forma țării noastre și ar trebui să conțină repere naționale românești, apare o fotografie cu Stadionul Național din Varșovia, scrie cancan.ro. În plus, prezidențiabilul ACL a folosit în materialele oficiale de campanie poze luate de pe Wikipedia, din alte surse de pe internet, fără a avea licență sau acord explicit pentru ele.

27 sept. 2014, 20:02

Klaus Werner Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidențiale, a postat pe Facebook o imagine de campanie în care, alături de monumente importante din România, apare și o poză cu Stadionul Național din Varșovia.

Printre imaginile folosite se regăsesc o imagine cu Asmita Gardens, complex rezidențial din zona Tineretului din București, dar și două imagini cu Promenada Mall și Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România.

Iohannis a integrat în colajul său şi imagini frumoase din România, precum Mănăstirea Putna sau Biserica Neagră din Brașov, dar şi două fotografii de la festivalul Summer Well (edițiile 2011 și 2013).

 

Potrivit sursei citate, dacă analizăm atent ideea centrală a imaginii oficiale de campanie a lui Klaus Iohannis, promovată și pe pagina oficială de Facebook a acestuia, descoperim că aceasta nu este deloc una originală, fiind „împrumutată” dintr-un colaj similar care apare pe bloguri și site-uri turistice.