Iohannis i-a ridicat mâna pe scenă noii vedete a DNA, Gigi Chiru

Chiar dacă la nivel declarativ anunţă că îşi doreşte să fie garantul statului de drept şi al unei justiţiei independente, Klaus Iohannis pare să se înconjoare în ultima vreme doar de personaje certate cu legea. După deja faimoasele cazuri "SRS" şi "Aristotel Căncescu", a venit rândul unui alt apropiat al neamţului să intre în vizorul DNA. Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, este începând de joi urmărit penal pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii.

31 oct. 2014, 11:00
Iohannis i-a ridicat mâna pe scenă noii vedete a DNA, Gigi Chiru

Situaţie cel puţin jenantă pentru prezidenţiabilul ACL, care în ultimele apariţii publice şi-a concentrat discursul asupra problemelor legate de justiţie. Făcând din anti-corupţie o temă de campanie, Iohannis se umplă acum de ridicol, în condiţiile în care candidatul ACL a participat chiar în această săptămână alături de Gigi Chiru la o serie de mitinguri electorale.

Mai mult, cu o zi înainte de ajunge la DNA, Chiru a organizat pentru Klaus Iohannis trei întâlniri electorale cu cetăţenii în judeţul Constanţa, la Mangalia, Năvodari şi Medgidia.

Acuzat că i-ar fi solicitat unui om de afaceri mită în valoare de 1.500.000 de euro, liderul PDL Constanţa ar fi promis în schimbul acestei sume de bani, de la nivelul funcţiei sale de inspector şef al Inspectoratului Teritorial în Constructii Sud-Est Constanţa, să sprijine interesele patrimoniale ale grupului de firme S.C. EOLICA DOBROGEA S.R.L. ROMÂNIA, EOLICA DOBROGEA AG, EOLICA DOBROGEA X GMBH”, în proiectele aflate în derulare privind construcţia de parcuri eoliene în Dobrogea.