Iohannis îi ignoră pe absolvenţii Academiei Militare de la Sibiu

Presedintele PNL, desemnat candidat la presedintie din partea acestui partid, nu a participat la ceremonia de acordare a gradelor catre absolventii Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Bălcescu".

RomaniaTV.net
22 iul. 2014, 08:55
Iohannis îi ignoră pe absolvenţii Academiei Militare de la Sibiu

Deși Klaus Iohannis s-a aflat în Sibiu, acesta a decis sa ignore ceremonia care a avut loc la Academia militara din orașul pe care îl păstorește.

Gurile rele spun că Iohannis nu a dorit să participe, evitând astfel să se afișeze la un eveniment la care era prezent și premierul Victor Ponta și la care doar acesta din urmă fusese invitat să ia cuvântul. Iohannis fuge de evidențierea statului său în fața lui Victor Ponta.

De asemenea, se zvonește că prezidențiabilul PNL dorește să evite și exprimarea unor poziții cu privire la Federația Rusă, în contextul situației regionale extrem de tensionate.

Aflat la Sibiu, premierul Ponta a declarat ca „este important este ca noi, Guvernul, sa le asiguram absolventilor de invatamant militar, prin cresterea bugetului Ministerului Apararii, conditii tehnice si de pregatire adecvate. Asa cum am spus si in mesajul catre absolventi, cei care spera ca vor veni numai vremuri de pace, s-au inselat. Conflictele sangeroase s-a apropiat de noi. SUA, care lupta pentru o Ucraina libera, faptul ca au murit atatia oameni in acest atac evident terorist, de aceea particip la aceste ceremonii de absolvire, pentru ca tinerii trebuie sa primeasca acest mesaj de sustinere.

Am vazut foarte clar mesajul SUA si sustin exact aceleasi idei, faptul ca atacul impotriva unui avion civil este un atac terorist si acesti teroristi sunt sustinuti de Federatia Rusa, iar Romania trebuie sa sprijine aceste demersuri.”