Iohannis îl copiază din nou pe Ponta. Programul său devine „România lucrului bine furat”

În programul prezidențial pe care l-a lansat luni, Klaus Iohannis a preluat mai multe idei și sintagme care seamănă izbitor de mult cu cele lansate deja de o săptămână de Victor Ponta în propriul său program pentru Cotroceni.

30 sept. 2014, 11:08
Iohannis îl copiază din nou pe Ponta. Programul său devine „România lucrului bine furat”

În documentul lui Klaus Iohannis, intitulat „România lucrului bine făcut”, apar referiri la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de către România – un concept central al campaniei lui Victor Ponta – fiind folosită și sintagma-slogan consacrată deja de PSD și de premier – „România Puertnică”. De asemenea, Iohannis vorbește în context despre deținerea de către România a Președinției Consiliului UE, un moment pe care prim-ministrul l-a legat adesea de aniversarea a unui secol la Unirea din 1918.

„România are nevoie de o nouă Mare Unire, la aniversarea celor 100 de ani de la desăvârşirea sa ca stat modern şi după 25 de ani de regim democratic marcaţi atât de împliniri, aşa cum au fost aderarea la Uniunea Europană şi NATO, cât şi de neîmpliniri […] După aderarea şi integrarea în lumea democratică euro-atlantică, noul nostru proiect naţional este România Puternică”, se arată în programul lui Victor Ponta.

Klaus Iohannis reia aceste idei aproape în oglindă: „România împlinește 100 de ani de la desăvârșirea statalității sale prin actul Marii Uniri de la 1918, iar în 2019, România este chemată pentru prima dată să asigure Președinția Consiliului UE. […] Lucrul bine făcut înseamnă o Românie puternică. […] România nu va fi puternică și respectată dacă nu va avea un model propriu de dezvoltare, un sistem educațional construit într-o viziune pe termen lung, un sistem de sănătate performant, pensii sustenabile și dacă nu își va inversa tendințele demografice”.

De altfel, sloganul „România Puternică” a mai fost preluat de Klaus Iohannis și la diverse evenimente de prin țară, acesta fiind afișat pe diverse bannere.