Iohannis, întâlnire cu miniştrii de Externe norvegian şi iordanian.Printre temele abordate, problema migraţiei

Președintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe viceprim-ministrul iordanian, Nasser Judeh, ministru al Afacerilor Externe și Expatriaților. Şeful statului s-a mai întâlnit joi şi cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Borge Brende, ocazie cu care ambele părți și-au exprimat satisfacția pentru foarte buna cooperare dintre cele două țări, atât în plan bilateral, cât și multilateral, îndeosebi în cadrul Alianței Nord-Atlantice și pe linia Spațiului Economic European (SEE).

03 sept. 2015, 18:31

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, la întâlnirea cu şeful diplomaţiei norvegiene s-a evidențiat interesul pentru aprofundarea în continuare a acestei cooperări, în special în plan economic și investițional.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Politica internă a început să intre într-o NOUĂ ETAPĂ. Consultările, o normalitate

În context, președintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea deosebită pentru cooperarea cu partea norvegiană în utilizarea, de către România, a fondurilor alocate prin Mecanismul financiar al SEE și Mecanismul financiar norvegian.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre evoluțiile actuale la nivel european, cu deosebire din vecinătatea estică, respectiv Ucraina și Republica Moldova, și despre problema migrației, scrie Agerpres.

Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Borge Brende, a participat la ediția din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Cu prilejul vizitei sale în România, şi oficialul iordanian a luat parte la această Reuniune a Diplomației Române.

În întrevederea avută cu şeful statului, ministrul iordanian de Externe a arătat că în continuarea vizitei la București sunt programate o serie de întâlniri sectoriale menite să traducă în acțiuni concrete potențialul extraordinar al relației bilaterale, precizează sursa citată.

La întâlnire s-a evidențiat de ambele părți dorința de intensificare pe mai departe a dialogului bilateral la nivel înalt.

Citeşte şi: Băsescu: România ar trebui să REFUZE să primească IMIGRANŢI. Nu este problema noastră VIDEO

În cadrul întrevederii s-a realizat totodată un schimb de opinii privind evoluțiile din Orientul Mijlociu, inclusiv problema fluxurilor migratorii dinspre această regiune către Europa, mai arată Administrația Prezidențială.