Iohannis, la fel ca Băsescu: Vrea sa dea jos Guvernul

Klaus Iohannis, candidatul alianţei PNL-PDL la alegerile prezidenţiale din noiembrie, plănuieşte să dărâme Guvernul Ponta dacă va ajunge preşedinte.

19 aug. 2014, 18:48
Iohannis, la fel ca Băsescu: Vrea sa dea jos Guvernul

Klaus Iohannis a spus răspicat într-un interviu pentru Puterea că, dacă va câştiga alegerile, Alianţa Creştin-Liberală va încerca să creeze o nouă majoritare care, printr-o moţiune de cenzură, să dea jos Guvernul Ponta.

„In conditiile in care batalia pentru Cotroceni se va da intre mine si premierul in functie, castigarea de catre mine a alegerilor prezidentiale echivaleaza inclusiv cu o sanctiune a primului-ministru. Prezidentialele reprezinta o noua relegitimare si o reasezare a scenei politice. Daca cetatenii considera ca proiectul meu pentru Romania este mai potrivit decat cel al domnului Ponta, atunci Alianta Crestin-Liberala va avea toata legitimitatea sa formeze in jurul sau o noua majoritate parlamentara care, prin motiune de cenzura, sa dea jos Guvernul Ponta”, a declarat Iohanis.

Citeşte şi Klaus Iohannis, noi dovezi că a minţit în legătură cu Traian Băsescu

Candidatul aliantei PNL-PDL are deja în vizor două mandate consecutive de preşedinte, explicând că proiectul său pentru România este „unul pe 10 ani”.