Iohannis, la întâlnirea cu şeful Parlamentului israelian: Israelul, un partener-cheie în Orientul Mijlociu

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe președintele Parlamentului israelian (Knesset), Yuli-Yoel Edelstein, context în care a arătat că Israelul este un partener-cheie în Orientul Mijlociu, potrivit Administrației Prezidențiale.

08 oct. 2015, 15:05
Iohannis, la întâlnirea cu şeful Parlamentului israelian: Israelul, un partener-cheie în Orientul Mijlociu

Șeful statului și președintele Parlamentului israelian au avut și un schimb de opinii privind evoluțiile pe scena internațională, inclusiv problema fluxurilor migratorii dinspre regiunea Orientului Mijlociu către Europa.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la Memorialul Victimelor Holocaustului. Discursul, PERTURBAT de un elicopter

Cei doi oficiali au subliniat relațiile excelente dintre cele două țări.

„Fiind de acord că există potențial pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale, cele două părți au evidențiat interesul reciproc și determinarea de a acționa pentru valorificarea acestui potențial”, arată Administrația Prezidențială.

Sursa citată precizează că președintele Knesset-ului a menționat că România este singura țară din regiune cu care Israelul are relații diplomatice neîntrerupte și că țara noastră este un „pionier” în privința legislației de condamnare a Holocaustului.

Președintele Knesset-ului se află în vizită oficială în România.

Klaus Iohannis a fost prezent, joi, la Memorialul Victimelor Holocaustului din România , unde a ţinut un discurs cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România.