Iohannis la ziua adevărului – susţine sau nu amnistia pentru mame şi pensionari?

Parlamentul începe, luni, sesiunea ordinară de toamnă după două luni de vacanță, iar printre proiectele de lege în dezbatere la Senat se află și amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor, lege asupra căreia senatorii PNL și PDL au refuzat să se pronunțe.

01 sept. 2014, 09:54
Iohannis la ziua adevărului – susţine sau nu amnistia pentru mame şi pensionari?

După ce au blocat adoptarea proiectului pentru amnistierea fiscală, părăsind sala de plen înaintea de începerea dezbaterii în sesiunea extraordinară din 25 august, parlamentarii formațiunilor care îl susțin pe Klaus Werner Iohannis la prezidențiale trebuie să adopte săptămâna aceasta o poziție față de actul normativ inițiat de Guvern.

Iohannis îşi doreşte şi a şaptea casă. Unde ar vrea să o construiască

Deși Iohannis a fost somat nominal de către senatoarea Gabriela Firea să își asumă dacă susține sau nu proiectul de amnistie fiscală pentru pensionari și mame, prezidențiabilul ACL nu s-a pronunțat încă pentru sau împotriva actului normativ. „Observ că domnul Iohannis, care vrea să fie președintele acestor mame și pensionari nu are timp să le ceară colegilor săi din PNL și PDL să voteze proiectul amintit”, a acuzat vicepreședintele social-democrat.

Singura declarație din grupul ACL despre amnistierea fiscală venită este afirmația lui Tinel Gheorghe, liderul deputaţilor PDL, care a atras atenţia că proiectul Executivului este identic cu cel depus de democrat-liberali în Camera Deputaţilor.

Firea: Minciuna lui Iohannis a fost dovedită. Candidatul ACL are o problema de caracter

Fiind vorba de un proiect promovat de deputații partidului, precum și o măsură de reparații sociale cu care PDL le este dator categoriilor sociale vulnerabile, parlamentarii ACL ar trebui să susțină actul amnistierii fiscale. Însă, în contextul de față, aflându-ne în pre-campanie pentru alegerile prezidențiale, rațiunile electorale ar putea să fie mai importante decât judecata legiferării corecte față de cei peste 21.000 de pensionari şi cele peste 12.000 de mame care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor publici.

Prim-ministrul Victor Ponta le-a cerut deja tuturor membrilor alianței PSD-UNPR-PC să asigure cvorumul pentru adoptarea măsurii. „Îmi iau angajamentul către toţi pensionarii, profesorii, mamele care aşteaptă această amnistie fiscală, că vom reuşi să trecem cu toate blocajele şi cu toate opoziţiile pe care le avem împotrivă”, le-a solicitat premierul colegilor săi, pentru sesiunea parlamentară care începe luni.