Iohannis: Propunerea de Guvern PNL-PDL va fi negociată după alegerile prezidenţiale

Propunerea de Guvern PNL-PDL va fi negociată după alegerile prezidenţiale, a declarat luni preşedintele PNL, Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

14 iul. 2014, 20:00
Iohannis: Propunerea de Guvern PNL-PDL va fi negociată după alegerile prezidenţiale

Iohannis a mai spus că nu va exista un tandem în campanie preşedinte-premier, iar ideea Guvernului din umbră este prevăzută şi în proiectul noului Statut al partidului rezultat din fuziunea celor două formaţiuni.

‘Este imposibil să negociezi acum în paralel şi prezidenţiabilul şi Guvernul din umbră şi ce va fi după alegerile prezidenţiale. În ceea ce priveşte Guvernul, aceste chestiuni nu se află într-un fişet la mine în birou, aceste chestiuni rezultă din negocieri politice ample, complexe, serioase, care se vor purta după prezidenţiale. Nu putem să purtăm acum o negociere PNL – PDL pe prim-ministru, miniştri, secretari de stat, fiindcă mai întâi trebuie să vedem dacă avem preşedinte cu care împreună schimbăm lucrurile în România sau nu avem preşedinte’, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Liderul liberalilor a justificat faptul că Antonescu nu face parte din delegaţia de negociere cu PDL spunând că acesta s-a retras din toate funcţiile din partid.

‘Parcă îmi amintesc că s-a retras de peste tot. Aşa îmi amintesc eu. Nu pot să spun că este o certitudine, parcă s-a răzgândit. Nu mi s-a părut că preşedintele care tocmai s-a retras de la conducerea partidului trebuie să fie în comisia politică de negociere cu PDL. Dar tot prieteni suntem şi cu mici înţepături, împunsături, nu este nicio problemă’, a afirmat Iohannis.

Liderul PNL a mai susţinut că este o variantă de lucru să demisioneze dacă va pierde alegerile prezidenţiale.

‘Este sigur o variantă de lucru să demisionez dacă voi pierde prezidenţialele, nu spun că voi demisiona, dar e o variantă de lucru şi trebuie să o luăm în calcul’, a mai spus Iohannis.