Iohannis s-a întâlnit cu directorul OMS. Preşedintele a subliniat importanţa abordării responsabile a problemei imunizării

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o întrevedere cu directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Zsuzsanna Jakab, în cursul căreia şeful statului a punctat provocările cu care se confruntă România în prezent în ceea ce priveşte imunizarea şi a subliniat importanţa abordării responsabile a acestei importante probleme de sănătate publică.

RomaniaTV.net
27 apr. 2017, 14:34
Iohannis s-a întâlnit cu directorul OMS. Preşedintele a subliniat importanţa abordării responsabile a problemei imunizării

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, agenda întâlnirii a vizat aspecte legate de imunizare în contextul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite.

Preşedintele României a subliniat implicarea Administraţiei Prezidenţiale în amplul proiect naţional de prevenţie şi educaţie pentru sănătate, ale cărui direcţii de acţiune se încadrează în contextul internaţional şi sunt în concordanţă cu Obiectivul 3 de Dezvoltare Durabilă dedicat Sănătăţii.

Totodată, Klaus Iohannis a încurajat aprofundarea colaborării dintre România şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, subliniind faptul că expertiza internaţională este esenţială în domeniul sănătăţii publice. Evenimentele organizate în parteneriat cu Administraţia Prezidenţială, la Palatul Cotroceni, pe tema resurselor umane în sănătate şi a politicilor de sănătate şi mediu reprezintă dovada clară a cooperării cu OMS, se arată în comunicat.

Preşedintele a menţionat că este necesară o atenţie deosebită la contextul mondial şi a subliniat importanţa acţiunilor de prevenţie în ceea ce priveşte bolile care în acest moment, deşi nu reprezintă un pericol pentru România, pot constitui un pericol pe viitor.

”În cadrul întrevederii, preşedintele Klaus Iohannis a punctat provocările cu care se confruntă România în prezent în ceea ce priveşte imunizarea şi a subliniat importanţa abordării responsabile a acestei importante probleme de sănătate publică”, precizează sursa citată.

Conform comunicatului, Zsuzsanna Jakab a exprimat o deosebită apreciere pentru implicarea instituţiei prezidenţiale în promovarea educaţiei pentru sănătate şi a adresat mulţumiri preşedintelui României pentru colaborarea cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe temele de interes major din sănătate.

Aceasta este cea de-a doua vizită a Zsuzsannei Jakab în România, prima având loc la Palatul Cotroceni, în data de 24 februarie 2016, cu ocazia evenimentului intitulat „Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate – Dialog asupra Politicilor”. În acest context, a fost semnat Acordul de Colaborare Bienală între Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Ministerul Sănătăţii din România.