Klaus Iohannis s-a întors din vacanţă. Preşedintele s-a întâlnit cu Victor Ponta, la Cotroceni VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri dimineaţă, la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta.  Unul dintre subiectele discutate de cei doi oficiali l-a constituit Codul Fiscal, cu o zi înainte de discuţiile pe acaestă temă programate, în Parlament, între partidele politice. 

RomaniaTV.net
19 aug. 2015, 08:17
Klaus Iohannis s-a întors din vacanţă. Preşedintele s-a întâlnit cu Victor Ponta, la Cotroceni VIDEO

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda discuțiilor s-au aflat prioritățile legislative din această toamnă, fiind abordată, în cadrul acestei consultări instituționale, inclusiv tema Codului Fiscal, informează Preşedinţia. 

Potrivit unor surse oficiale citate de România TV, la Cotroceni a fost, miercuri, şi vicepremierul Gabriel Oprea. 

Sursele citate au arătat că discuțiile au vizat prioritățile legislative ale noii sesiuni parlamentare.

CITEŞTE ŞI Cum va vota UNPR la Codul Fiscal. ANUNŢUL de ultimă oră al lui Gabriel Oprea VIDEO

Reprezentanții partidelor parlamentare vor avea joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare legislativului de președintele Klaus Iohannis.

CITEŞTE ŞI Ponta: Un Cod fiscal cu o cotă de TVA de 20% va trece prin Parlament, este foarte bun şi sustenabil

Parlamentul Romaniei se va întruni, la data de 24 august, in sesiune extraordinara pentru a vota din nou Codul Fiscal retrimis de presedinte.

Klaus Iohannis a refuzat adoptarea Codului Fiscal pe motiv ca relaxarea fiscala introdusa de noul Cod ar periclita echilibrele macroeconomice si nu ar fi sustenabile.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: Iohannis a procedat corect trimiţând Codul fiscal înapoi. Reducerea TVA era prea abruptă

Premierul Ponta a anuntat ca sustine Codul Fiscal in varianta votata deja de Parlament, care prevede, printre altele, scaderea TVA de la 24% la 19% incepand din 1 ianuarie 2016. Ponta si-a nuantat pozitia saptamana trecuta, cand a spus ca pragul de 20% la TVA este „linia rosie” peste care nu va trece.