Iohannis, atac la Tăriceanu: A ARS podul care-l mai lega de PNL. Susţinătorii lui, nişte FRUSTRAŢI

Klaus Iohannis, preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal (PNL), a recţionat dur după ce mai mulţi parlamentari ai PNL şi foşti miniştri s-au alăturat Grupului de Iniţiativă Liberală iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu. Iohannis a spus că cei care-l urmează pe Tăriceanu sunt fie oameni daţi afară din partid, fie diverşi frustraţi. În plus, liderul PNL a arătat că Tăriceanu "a ars podul" care îl mai lega cu partidul.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 08:19
Iohannis, atac la Tăriceanu: A ARS podul care-l mai lega de PNL. Susţinătorii lui, nişte FRUSTRAŢI

Iohannis a dat asigurări că nicio filială locală a PNL nu va migra către Grupul lui Călin Popescu Tăriceanu.

PNL s-a angajat pe drumul unificării dreptei, PNL s-a angajat pe un drum european, iar acest lucru i-a dus pe competitorii noştri politici la disperare. În consecinţă, cei care nu sunt de acord cu acest drum nou, l-au înconjurat pe Tăriceanu şi s-au prezentat publicului ca fiind un grup care doreşte, vezi chipurile, să păstreze identitatea liberală. Eu afirm că liberalismul nu a fost niciodată în pericol sau sub asediu în PNL. Şi nici nu va fi în perioada următoare. Vreau să vă spun că nicio filială nu urmează calea acestui grup. Cei care merg după Tăriceanu sunt ori oameni daţi afară din partid, ori merg din frustrări. Consider că liberalismul trebuie să trăiască în PNL şi nu în braţele unei formaţiuni cvasipolitice hrănite de PSD”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderul PNL a precizat că aceia care au participat, joi, la întâlnirea cu Tăriceanu sunt „dintre cei care au părăsit partidul sau au fost daţi afară din partid”, dar şi unii a căror sancţionare „se va discuta”.

Mircea Ionescu-Quintus: PNL nu se rupe. Tăriceanu face o mişcare de interes personal VIDEO

Întrebat dacă Tăriceanu mai are vreo şansă să revină în PNL după ce a făcut până acum, Iohannis a răspuns: „Dacă m-aţi fi întrebat acum o săptămână, aş fi zis că, dacă termină cu piruetele şi se reorientează spre PNL, există o cale de discuţie. După lansarea acelui vehicul cvasipolitic de ieri (joi – n.r.) cred că domnul Tăriceanu a ars podul din spatele domniei sale care-l mai lega cu PNL„.

Liderul PNL a adăugat că, în condițiile în care o parte din cei prezenți au primit demnități înalte prin PNL ar trebui să aibă decența să nu se poziționeze împotriva PNL.

Dacă ne uităm cine a participat acolo nu poate să nu ne vină în minte cuvântul etică. Sunt oameni care au primit demnități publice înalte, prin PNL. Acești oameni ar trebui să respecte un minimal cod de etică politică și dacă nu le mai place în PNL, măcar să aiba decența să nu se poziționeze împotriva PNL. Se pare că acest cod minimal de etică este necunoscut în grupul care s-a format ieri. Nu mă deranjează extrem de mult, dar nu este bine, este o cale total eronată. Mie mi-a arătat ca o chestiune heirupistă. Chiar cred că unii adversari au intrat în panică și l-au găsit pe Tăriceanu cu o salbă de nemulțumiți. Liberalismul e binemersi în PNL. Nu este calea unui om, a unui grup mic de oameni. E calea PNL pe care o urmăm„, a spus Iohannis.

De asemenea, preşedintele interimar al PNL a mai anunţat vineri că nu va propune sancţiuni împotriva liberalilor care au anunţat că se alătură Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, iniţiat de fostul lider liberal Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat dacă va propune sancţionarea celor care vor să părăsească PNL pentru a se alătura lui Tăriceanu, Klaus Iohannis a spus: ‘Este o chestiune care va fi discutată în Biroul Politic şi se va lua atunci o decizie. Eu nu voi face o propunere în acest sens’.

Liderul PNL susţine că niciun liberal nu a plecat încă oficial la Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale.

SCINDAREA PNL. Tăriceanu şi-a lansat Iniţiativa Liberală. „PLECĂM dacă se realizează fuziunea cu PDL” VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu a lansat, joi, la un hotel din nordul Capitalei, Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, o alternativă la PNL-PDL. Mai mulţi parlamentari liberali, dar şi foştii miniştri Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Radu Stroe şi Andrei Gerea i s-au alăturat lui Tăriceanu în acest demers.

Totodată, trei europarlamentari ai PNL au decis să se alăture Grupului format în jurul lui Tăriceanu.