Iohannis: Una este lupta politică internă, cu totul alta este preşedinţia pe care dorim să o avem ca una de succes a Consiliului UE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este ”mai optimist” în prezent decât era acum câteva săptămâni în legătură cu pregătirea României pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Iohannis a afirmat că nu doreşte să facă aprecieri despre activitatea fostului ministru Victor Negrescu, dar ”e mult mai bine”. ”Una este lupta politică internă, cu totul alta este preşedinţia pe care dorim să o avem ca una de succes a Consiliului Uniunii Europene”, a spus preşedintele, informează news.ro.

RomaniaTV.net
25 nov. 2018, 12:24
Iohannis: Una este lupta politică internă, cu totul alta este preşedinţia pe care dorim să o avem ca una de succes a Consiliului UE

Preşedintele Klsus Iohannis s-a declarat ”optimist”, duminică, în legătură cu preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România.

”Lucrurile se mişcă şi avem şansa”, a spus Iohannis.

Întrebat ce înseamnă că ”lucrurile se mişcă”, şeful statului a precizat că lcururile se mişcă în domeniul pregătrii practice.

”Rămăseseră câteva chestiuni de logistică, de dotări, chestiuni care trebuie să funcţioneze din prima zi şi mi s-a garantat că aceste lucruri, care au rămas cumva nelămurite, majoritatea au fost deblocate de noul ministru şi lucruri merg într-o direcţie bună”, a spus Klaus Iohannis.

Când i s-a atras atenţia că fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu a făcut referire la acţiuni anti-europene, nu la pregătiri logistice, Iohannis a spus: ”Nu fac aprecieri asupra muncii lui Negrescu, dar e mult mai bine”.

”Lumea înţelege că dorim să avem o preşedinţie de sucees, ne ajută, ne sprijină, au preocupări după ce lucrurile au mers cum au mers, aparatul de aici a simţit că încă mai e de lucru până când funcţionează, dar sunt mult mai optimist acum. (…) Am divergenţe în foarte multe domenii cu Guvernul nostru, dar nu în domeniul Afacerilor Europene şi nu în pregătirea preşedinţiei româneşti pentru Consiliul Uniunii Europene. Trebuie să înţelegem cu toţii că, una este lupta politică internă, cu totul alta este preşedinţia pe care dorim să o avem ca una de succes a Consiliului Uniunii Europene şi lucrurile s-au înţeles bine”, a mai spus Iohannis.