Ion Cristoiu, detalii despre „acoperiţii” din presă într-un interviu acordat lui Adrian Sârbu

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, într-un interviul pentru Gândul şi MEDIAFAX, că îi cunoştea pe acoperiţii din redacţia pe care o conducea şi acum poate indica cine acţionează la comandă, susţinând că cei mai periculoşi sunt „sergenţii majori mesianici”.

RomaniaTV.net
17 nov. 2018, 07:37
Ion Cristoiu, detalii despre „acoperiţii” din presă într-un interviu acordat lui Adrian Sârbu

Jurnalistul Ion Cristoiu, aflat în dialog cu Adrian Sârbu, într-un interviu acordat în exclusivitate Gândul şi MEDIAFAX, a afirmat că ştia cine sunt oamenii apropiaţi de serviciul secret din redacţia Evenimentul Zilei. 

“Apar la televizor unii. Eu ştiam că ăia de la servicii spuneau Îi spuneţi lui X Şi mergeam: Măi X,Y, mergi şi ia legătura cu Măgureanu”, îşi aminteşte jurnalistul.

“La un moment dat au ajuns ca nişte şoareci într-un sac, au fost extraşi cu totul, s-au dus la România Liberă, că le-am urmărit drumul şi acum sunt pe la altele, o revistă cu titlu occidental”. 

Ion Cristoiu afirmă că răsplata este o funcţie, un post sigur şi grija pe care sistemul o poartă acestor oameni care sunt manevraţi la comandă. „E o maşinărie infernală şi nu cred că o va sparge vreodată cineva pe lumea asta”.

“Unul dintre sisteme e în felul următor: se ia un cârnăţar, care habar nu are de presă şi îi spune: Matale preiei ziarul x şi spune nu plăteşti matale, plătim noi (…) Sergentul major mesianic este un lucrător din instituţiile de forţă convins că el e mesianic. Cel mai periculos lucru”.

Redăm o parte din interviul acordat de jurnalistul Ion Cristoiu:

Adrian Sârbu: La „Evenimentul Zilei” ai avut jurnalişti acoperiţi pe care i-ai ştiut?

Ion Cristoiu: Da.

Adrian Sârbu: Şi i-ai tolerat? Sau de ce i-ai tolerat?

Ion Cristoiu: Pentru că era singura mea legătură cu ei. Eu eram certat cu Măgureanu, dar erau momente când Măgureanu mă suna că vrea să dea un material, nu de publicitate, un document. Eu întrebam ine-l scrie?>> Spunea Spuneţi-i lui X

Adrian Sârbu: Deci îi tolerai. Dar îi ştiai…

Ion Cristoiu: Apar la televizor unii. Eu ştiam că ăia de la servicii spuneau Îi spuneţi lui X Şi mergeam: Măi X,Y, mergi şi ia legătura cu Măgureanu.

Adrian Sârbu: Pe acoperiţii de azi îi cunoşti?

 
Ion Cristoiu: Acoperit în presă este o mare misiune. Nu, sunt de regulă fripturişti. Fie că sunt încântaţi că cei de la servicii le acordă atenţie, bucuroşi că stau pe la mese de vorbă cu generalii X şi Y, fie că sunt, nu neapărat finanţaţi, dar nu ştiu dacă aţi văzut: sunt câţiva colegi din presă care niciodată nu rămân fără serviciu. Noi, care am lucrat în presa de concurenţă ştim: te-au dat afară de la Evenimentul Zilei te duci acasă, unde mă duc? Este o ciudăţenie: pleacă de acolo, se duc dincolo, ajung fără pic de talent redactori şefi şi atunci sistemul are grijă de ei.
Interviul integral, pe mediafax.ro