Ion Iliescu, despre congresul PSD: Nu-i nicio grabă, e nevoie de o perioadă de reflecţie

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că organizarea unui congres al partidului nu mai reprezintă nicio grabă, pentru că este nevoie de o "perioadă de reflecţie după rezultatele de la sfârșit de an".

04 mart. 2015, 06:29
Ion Iliescu, despre congresul PSD: Nu-i nicio grabă, e nevoie de o perioadă de reflecţie

Nu-i nicio grabă și e nevoie și de o perioadă de reflecţie după rezultatele de la sfârșit de an, nu? Adică e o perioadă în care membrii de partid trebuie să tragă niște concluzii, niște învățăminte și să fie o discuție firească în conducerea de partid, cel mai mare partid al țării care a are responsabilități. Deci un congres nu e o chestiune oarecare”, a declarat Iliescu la Ateneul Român, scrie Agerpres.

Ion Iliescu a declarat că va participa cel mai probabil la Consiliul Național al PSD din 20 — 21 martie. „Cred că o să fiu la Consiliu și la Congres, o să vedem”,a adăugat el.

Citeşte şi: Ion Iliescu a împlinit 85 de ani. Ziua de naştere, umbrită de o posibilă începere a urmăririi penale

Ion Iliescu este de părere că alegerea unui nou președinte al Consiliului Național este oportună. „E o structură de partid, a fost Năstase președinte al Consiliului, va trebui să se pronunțe dacă își alege președintele, intră în structura statutară a partidului”, a spus el.

Citeşte şiIon Iliescu: Voi veni la Congresul PSD care va judeca dacă Victor Ponta trebuie să rămână preşedinte

Întrebat ce sfat va da partidului, Iliescu a refuzat să răspundă. „Ei, acuma nu voi dezvălui secrete. Mă adaptez (n.r. — la discurs).

În ceea ce privește absența sa din ultima perioada de la ședințele de partid, Ion Iliescu spune că aceasta se datorează în principal vârstei, având în schimb o comunicare cu conducerea PSD. „Am și eu o vârstă, nu-mi mai pot permite să merg la toate ședințele Și voi merge selectiv, la cele mai importante. Altminteri, suntem în comunicare indirectă sau directă, dar la reuniuni, la ședințe m-am mai abținut. Timpul pe care îl am vreau să-l folosesc ca să scriu în continuare”, a completat președintele de onoare al PSD