Ion Iliescu: Voi veni la Congresul PSD care va judeca dacă Victor Ponta trebuie să rămână preşedinte

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, anunţă, într-o declaraţie pentru "Gândul", că va pune capăt perioadei de recluziune la viitorul Congres al PSD, despre care Iliescu spune că ar trebui să decidă dacă Victor Ponta mai poate rămâne preşedinte al partidului.

RomaniaTV.net
23 feb. 2015, 07:36
Ion Iliescu: Voi veni la Congresul PSD care va judeca dacă Victor Ponta trebuie să rămână preşedinte

Ion Iliescu a precizat că nu a mai venit la şedinţele conducerii PSD, dar că va fi prezent la Congres. „La Congres o să mă duc. Congresul va judeca dacă Victor Ponta va trebui să rămână la conducerea PSD„, s-a rezumat să spună Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a afirmat că Victor Ponta este un politician cu mai multă experienţă decât avea la preluarea mandatului de premier şi printre reuşitele sale se numără faptul că PSD se află la guvernare.

Prezenţa lui Victor Ponta în fruntea Guvernului a fost un handicap pentru campania prezidenţială, crede Ion Iliescu.

Guvernarea a fost un element nefavorizant. Bineînţeles, a fost un handicap pentru campania prezidenţială, era şi un avantaj, dar şi un dezavantaj, pentru că s-a speculat tot ce nu a mers bine. S-a speculat de adversari, de liberali, de domnul Iohannis, care venea dintr-o funcţie de primar, fără alte elemente de experienţă la nivel naţional. S-a folosit de conjuncturile respective„, a spus Ion Iliescu.

Fostul preşedinte al social-democraţilor a subliniat că Guvernul nu a fost pregătit şi nu a avut experienţa necesară pentru relaţia cu Diaspora.

„Guvernul nostru nu era pregătit şi nu avea experienţa necesară pentru relaţia cu Diaspora. A fost bine speculată de opoziţie această nemulţumire a unui număr mare de români. Guvernul ţării nu are cum să le rezolve lor problemele de existenţă, dar tema a fost speculată. Era un număr de necunoscute atât de mare, încât nici măcar o evidenţă a flotanţilor nu a fost făcută. Au mai fost alegeri în care românii din celelalte ţări nu manifestau interes să meargă la vot. A fost o conjunctură în care un număr masiv de emigranţi au dat năvală şi pe 16 noiembrie”, a declarat Iliescu.

Comitetul Executiv al PSD a stabilit pentru 20-21 martie organizarea Consiliului Naţional, în care se va discuta şi modificarea Statutului PSD. Victor Ponta şi Liviu Dragnea insistă pentru introducerea unor măsuri de „reformă”, ceea ce a stârnit revolta mai multor lideri judeţeni. Aceştia afirmă că, sub pretextul reformei anunţate în partid, se încearcă blocarea oricărei discuţii despre vinovăţiile din campania prezidenţială. Consiliul Naţional este forul PSD care poate stabili data Congresului naţional, în care se poate discuta despre poziţia lui Victor Ponta în fruntea partidului.