Ion Sturza, despre scandalul damelor de companie pentru politicienii români: Mulţi au transpirat ABUNDENT la Bucureşti

Fostul premier din Republica Moldova, Ion Sturza, a declarat, vineri, pentru România TV că mulţi politicieni români s-au temut să nu fie demascaţi în scandalul de la Chişinău privind damele de companie care le-ar fi fost livrate.

RomaniaTV.net
15 ian. 2016, 18:55
Ion Sturza, despre scandalul damelor de companie pentru politicienii români: Mulţi au transpirat ABUNDENT la Bucureşti

Întrebat dacă ar putea da nume de politicieni români implicaţi în acest scandal, Ion Sturza a declarat că mulţi dintre ei „au transpirat la Bucureşti”, de frică să nu fie demascaţi.

Citeşte şi: Fetiţe de Chişinău pentru politicieni români: Plahotniuc livra la Bucureşti dame de companie VIDEO

Mulţi nu sunt, dar eu cred că mulţi au transpirat aşa, foarte abundent, la Bucureşti. Dar acesta nu e un lucru pe care îl cunosc doar eu, tot mapamondul îl cunoaşte. Atât de vizibile au fost la Bucureşti chestiile acestea”, a declarat fostul premier moldovean pentru România TV.

Ion Sturza a declarat că mulţi dintre oamenii politici români implicaţi în scandal au devenit cunoscuţi la Chişinău.

„Ia să-i văd pe cei care o să mă încerce pe mine, sa mă conteste. Să-i văd! Numai că ei sunt atât de speriaţi săracii că… De fapt, ei nu sunt speriaţi că am spus-o eu, pentru că ei sunt cunoscuţi pe la Chişinău, s-au vânturat prin cluburile de la Chişinău”, a precizat Ion Sturza.

Fostul premier moldovean a precizat că „majoritatea” nu mai sunt la putere. „Timpul le-a arătat integritatea lor, inclusiv cea morală, şi cam au ras-o din gară, dar mai sunt unii care sunt pe la televizor aşa…”, a adăugat Ion Sturza pentru România TV.

Ion Sturza a precizat că mulţi diplomaţi români au fost filmaţi în bordelurile din Chişinău. „Eu vreau să vă spun că mafia asta de tip sovietic este foarte ingenioasă la a capta, aşa, la a compromite omul. Păi, ţineti minte că şi diplomaţi români au fost filmaţi prin bordelurile de la Chişinău şi aşa mai departe… Asta e o altă metodă clasică. Şi eu le tot spuneam acestora de la Bucureşti: «Fiţi atenţi când vă duceţi la Chişinău ca să vă bucuraţi de blondele de acolo!» Bine, asta e mai mult o glumă, dar văd ca foarte mulţi s-au speriat… Că multi dintre patronii media au fost acolo, mulţi jurnalişti au explorat cafenelele pe acolo„, a precizat Ion Sturza.

Vladimir Plahotniuc, oligarhul care a fost propus iniţial pentru şefia Guvernului moldovean este acuzat că a livrat la Bucureşti dame de companie, a declarat joi Ion Sturza, fost premier al Moldovei.

„Întotdeauna a utilizat șantajul, coruperea, inclusiv prin metode mai puțin ortodoxe. Spre exemplu, plutoane de femei pe care le aducea politicienilor și elitelor la București. Pe urmă el nu se mai plictisea cu de-astea”, a precizat acesta, potrivit România TV.

El avea un club de noapte la Chișinău care era vizitat de tot felul de politicieni de la București, a spus Ion Sturza.

Despre Plahotniuc se zvoneşte că a avut de-a face şi cu publicarea imaginilor cu conţinut sexual, în care a fost surprins fostul premier moldovean Vlad Filat, acum închis pentru corupţie.