Ion Ţiriac iese la atac după declaraţiile ministrului Transporturilor: „Să nu-mi bage mie trenul în patinoar!”

Ion Țiriac a declarat, la prezentarea colecției de vehicule Porsche 911 din galeria care îi poartă numele, că linia de tren care ar trebui construită către aeroport în viitorul apropiat ar putea trece prin patinoarul său inaugurat cu doar doi ani în urmă.

RomaniaTV.net
09 aug. 2018, 11:08
Ion Ţiriac iese la atac după declaraţiile ministrului Transporturilor: „Să nu-mi bage mie trenul în patinoar!”

Se parecă avem o problemă „mititică”. Știţi că vine un Campionat European de Fotbal şi că România găzduieşte trei meciuri. Ei bine se pare că vom avea o linie de tren care vrea să treacă prin patinoar! Mă gândesc însă că ar putea trece mai prin stânga sau prin dreapta. Să nu-mi bage trenul în patinoar că ar putea supăra câteva mii de copii (n.n. – cei care vin la patinoar)”, a a spus Ion Țiriac.

În urmă cu câteva zile, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat că pe ruta Gara de Nord – aeroportul Otopeni va fi gata „cu siguranţă” calea ferată, nu tronsonul de metrou, astfel că la Campionatul European din 2020 suporterii vor circula cu trenul. „Tren vom avea cu siguranţă; metrou, foarte probabil nu”, a anunţat Lucian Şova după conferinţa de prezentare a bilanţului său la şase luni de mandat.

A fost găsită soluţia – deocamdată, la nivel informal – de a se devia de la linia ferată Bucureşti-Otopeni, cu supratraversarea DN1 şi apoi continuarea liniei, pe piloni, până la etajul întâi al terminalului de pasageri din aeroportul Otopeni. Studiul de fezabilitate va fi gata peste două luni, şi le-am sugerat celor de la CFR SA să construiască partea de linie ferată în regie proprie (iar pasajul să fie scos la licitaţie), astfel încât înainte de Campionatul European să existe această legătură pe calea ferată. Va fi totul gata înainte de 2020, cu siguranţă„, spunea Lucian Şova.