ION ŢIRIAC, gest URIAŞ făcut pentru români înainte de SĂRBĂTORI

Ion Ţiriac le face românilor un cadou impresionant. În luna noiembrie a anului trecut, spunea că va începe construcţia unui patinoar în Otopeni.La un an distanţă de la acel anunţ, patinoarul este construit şi se fac ultimele finisaje pentru inaugurarea care va avea loc pe 7 decembrie.

01 dec. 2016, 14:17
ION ŢIRIAC, gest URIAŞ făcut pentru români înainte de SĂRBĂTORI

Ion Ţiriac a investit 4 milioane de euro în construcţia patinoarului, singurul acoperit din zona Bucureşti-Ilfov. Patinoarul are 500 de locuri, dar se va putea extinde în viitor la 1.000 de locuri şi face parte dintr-un complex sportiv pe care Ion Ţiriac plănuieşte să îl ridice în Otopeni pe suprafaţa a 20 de hectare. Complexul sportiv va include, pe lângă patinoar, 25 de terenuri de tenis, o sală de gimnastică şi ar putea să conţină şi o arenă de tenis capabilă să găzduiască turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy.

„Este o investiţie mare, Ion Ţiriac are cam 120 de hectare aici şi complexul sportiv se va întinde pe 20 de hectare. S-a început cu patinoarul, iar lucrările au demarat acum şase săptămâni. Va fi un patinoar acoperit cu 500 de locuri, dar se poate extinde în viitor şi la 1.000. Va funcţiona 11 luni pe an şi îi va deservi pe copii şi pe toţi cei care vor dori să patineze. Deci copii de 5-6 ani, dar şi sportivii de la patinaj artistic, precum şi cluburile profesioniste de hochei. Undeva sus a ieşit loc şi de o sală de gimnastică. Costurile sunt de aproximativ 3,5-3,9 milioane de euro pentru finalizare, iar în fiecare an se adaugă costurile de întreţinere”, declara în luna septembrie Bogdan Enoiu, preşedinte al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy şi directorul general al McCann Erickson România.

Scopul investiţiei pe care omul de afaceri Ion Ţiriac a făcut-o în patinoarul de la Otopeni este ajutorarea tinerilor care vor să înveţe să patineze sau să facă hochei şi nicidecum profitul. Patinoarul va fi administrat de către Fundaţia Ion Ţiriac.

„Tarifele vor fi foarte, foarte jos, iar pentru copii, gratis. Doar echipele profesioniste de hochei ar putea să plătească cheltuielile de întreţinere, dar patinoarul nu e făcut pentru profit”, a mai declarat Bogdan Enoiu.