Ion Ţiriac îi ia apărarea lui Ilie Năstase: Poţi să-l acuzi de orice, dar nu că e rasist sau xenofob

Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat că Ilie Năstase, vizat de o anchetă ITF după comportamentul de la întâlnirea de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie, de săptămâna trecută, nu poate fi acuzat de rasism sau xenofobie.

RomaniaTV.net
28 apr. 2017, 07:35
Ion Ţiriac îi ia apărarea lui Ilie Năstase: Poţi să-l acuzi de orice, dar nu că e rasist sau xenofob

Sunt foarte mulţi xenofobi şi paranoici în jurul nostru şi în lumea asta. Ce a spus Năstase despre Serena? Că o să nască un copil. Cel mai bun prieten al lui Ilie, Noah, a făcut un comentariu: «Sunt alături de tine». Pe Năstase poţi să-l acuzi de orice, dar nu că e rasist sau xenofob. Xenofobi sunt cei care au scos acest lucru din context şi l-au mutat în altă parte. Năstase a făcut clinici cu Arthur Ashe pentru albi, negri, verzi, galbeni şi toate culorile. Noi am trăit mereu împreună cu alte naţiuni, de pe diferite continente. Nu am făcut niciodată diferenţa asta. Scoaterea din context a acestei probleme este o ruşine pentru cei care au făcut-o„, a spus Ţiriac, potrivit digisport.ro.

Ion Ţiriac este de părere că Năstase a spus ceea ce trebuia înainte de a fi trimis în tribună, la întâlnirea de la Mamaia:

Din păcate, puneţi căruţa înaintea cailor. Căpitanul echipei României de tenis, Mr. Năstase, s-a ridicat în picioare şi a spus «domnul arbitru, nu ai voie să o laşi să depăşească cele 20 de secunde între mingi» şi «jucătoarea nu are dreptul să se adreseze direct arbitrului. Căpitanul de echipă e singurul care vorbeşte cu tine». I s-a spus să stea jos, apoi a primit avertisment. Apoi i-a dat al doilea avertisment, fără niciun fel de rezultat. Vine şi arbitrul principal şi e descalificat. Până aici, oarecum au dreptul, dar nu au făcut-o corect. Căpitanul echipei României a spus ce trebuia să spună, a fost foarte corect. Din momentul în care i-au luat titlul, l-au trimis în tribună. Omul s-a dus în tribună. Apoi au dat drumul la meci, după care Sorana a câştigat un game şi apoi îl scot pe domnul Năstase din tribună fără niciun drept. Ei au dreptul doar la suprafaţa de joc. Tribuna aparţine organizatorului. Din momentul ăla, persoana privată Ilie Năstase, care nu este un sfânt, o ştim cu toţii, şi-a dat oarecum în petec şi nu a mai fost Năstase căpitanul echipei”, a adăugat Ţiriac.

CITEŞTE ŞI Ilie Năstase îşi cere scuze pentru ieşirile sale, dar consideră că reacţiile presei au fost exagerate

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a deschis o anchetă după un comentariu al căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, despre copilul nenăscut al Serenei Williams.

La conferinţa de presă de vineri, dinaintea partidei Româniâ – Marea Britanie din Fed Cup, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase s-a adresat în limba română unui membru al echipei: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?”.

Sâmbătă, în prima zi a întâlnirii, Ilie Năstase a avut un conflict cu arbitrii şi cu Johanna Konta şi cu căpitanul-nejucător Anne Keothavong. El a fost scos de pe arenă de oficialii partidei, iar Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a ridicat acreditarea. El nu a mai fost căpitanul echipei României la meciurile de duminică.