Ion Ţiriac vrea închisoare pe viaţă pentru şefii tenisului. Miliardarul a răbufnit: „Aceşti oameni sunt bolnavi la cap!”

Ion Ţiriac a răbufnit în termeni duri după ce Federaţia Internaţională de Tenis a schimbat formatul Cupei Davis, competiţie înfiinţată în anul 1900.

20 aug. 2019, 11:59
Ion Ţiriac vrea închisoare pe viaţă pentru şefii tenisului. Miliardarul a răbufnit: „Aceşti oameni sunt bolnavi la cap!”

Federaţia internaţională de tenis (ITF) a adoptat anul trecut proiectul de reformă a Cupei Davis, care modifică în totalitate formatul competiţiei. Reforma, care constă, în principal, în desfăşurarea Cupei Davis într-o singură săptămână, cu 18 echipe participante, a primit 71,43% din voturile celor 120 de delegaţi prezenţi, mai mult decât majoritatea necesară de două treimi.

Citeşte şi Ţiriac, atac la Marius Vecerdea: Finul lui Iohannis se prevalează de asta şi îi sperie pe toţi. Să se liniştească, sau îl liniştim noi

Schimbările l-au scos din sărite pe Ion Ţiriac, cel care a jucat în trei finale de Cupă Davis: (1969, 1971 şi 1972). Omul de afaceri susţine că membrii ITF care au votat aceaste schimbări ar trebui să nu scape nepedepsiţi, deoarece au stricat o tradiţie veche de aproape 120 de ani:

Ar trebui condamnaţi la închisoare pe viaţă. Nu poţi să te uiţi la ce fac cu Cupa Davis. Strică 120 de ani de tradiţie, doar pentru bani. Ce legătură are asta cu sportul? Este cel mai ridicol lucru pe care l-am trăit vreodată. Aceşti oameni sunt bolnavi la cap. Nu au lovit niciodată vreo minge de tenis şi nu ascultă pe nimeni„, a declarat Ion Ţiriac pentru tennismagazin.de.

Acesta nu este singurul atac lansat de Ion Țiriac. Omul de afaceri critica în termeni la fel de duri această decizie, în L’Equipe. „E cel mai mare dezastru din istoria tenisului! Va fi o glumă! Acest sport este gata, s-a terminat cu el! S-a zis cu sportul, acum este o industrie, doar pentru bani. Ce vor ei să facă nu există! 18 echipe adunate într-o singură săptămână, cu meciuri de trei seturi, ce înseamnă asta? Totul doar pentru că cineva vrea să facă bani!„, spunea Ion Ţiriac pentru publicația franceză.