Ionuţ Apostu, numit de premier şef al Administraţiei Fondului pentru Mediu, alege să rămână viceprimar la Buzău

Ionuţ Apostu, numit luni de către premierul Sorin Grindeanu în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Administraţiei Fondului pentru Mediu, a anunţat, marţi, că renunţă la această numire şi alege să rămână viceprimar, funcţie în care a fost ales în vara anului 2016.

RomaniaTV.net
14 mart. 2017, 15:03
Ionuţ Apostu, numit de premier şef al Administraţiei Fondului pentru Mediu, alege să rămână viceprimar la Buzău

Ionuţ Apostu a mers, marţi dimineaţă, la Ministerul Mediului, iar în cursul după-amiezii a anunţat pe contul său de Facebook că, iniţial, a acceptat funcţia de preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, după care, ”în urma unei analize obiective bazată şi pe motive de natură personală”, a decis să rămână viceprimar al Buzăului.

”Îndrăznesc să cred în Buzău! Întotdeauna am considerat că a fi în serviciul public şi a sluji interesele cetăţenilor este cel mai onorant lucru, indiferent de funcţia pe care o ocupi la un moment dat. Aceasta este raţiunea pentru care am acceptat să ocup funcţia de preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, cu rang de secretar de stat. În urma unei analize obiective bazată şi pe motive de natură personală şi având la dispoziţie un termen legal de 15 zile în care puteam opta între diferitele funcţii publice, am decis să mă retrag din această demnitate şi să fiu în continuare viceprimarul oraşului Buzău. Îi asigur pe toţi buzoienii că îmi voi dedica întreaga experienţă în administraţie pentru continuarea proiectelor de care cetăţenii acestui oraş au atâta nevoie”, a scris Ionuţ Apostu, potrivit News.ro

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit, luni, pe Ionuţ Apostu, viceprimar al municipiului Buzău şi fost jurnalist, în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Decizia de numire a lui Ionuţ Apostu în funcţia de preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Ionuţ Apostu are 40 de ani şi a fost ales viceprimar în vara anului 2016, după ce a candidat pe lista de consilieri a PSD şi a câştigat un mandat de consilier municipal.

Apostu este de profesie învăţător, iar în perioada 1998 – 2011 a fost jurnalist, fiind pe rând corespondent al cotidianului Libertatea, redactor al cotidianului Opinia, redactor – şef al cotidianului Opinia, redactor – şef al cotidianului Strada şi director al unui post de televiziune local.

În anul 2012, Ionuţ Apostu a fost timp de şase luni consilier la Direcţia Resurse Umane şi Relaţii Publice în cadrul ministerului Mediului pentru ca din noiembrie 2012 şi până în luna mai 2016 sa fie director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău.