Răsturnare de situaţie în cazul lui Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. Anunţ OFICIAL

Ionuţ Gologan a pierdut, pe 5 octombrie, un nou proces în care era contestată sentinţa prin care a fost condamnat la moarte în Malaezia, însă urmează un nou termen la care speră să fie cruţat.

RomaniaTV.net
26 nov. 2015, 07:22

Ionut Alexandru Gologan a pierdut apelul înaintat la Curtea de Apel din Malaezia, prin care contesta hotărârea privind condamnarea sa la moarte. Decizia a fost luată pe 5 octombrie, iar tatăl său, Dumitru Gologan, declara că Ionuţ urma să fie executat în luna decembrie şi că singura sa şansă la viaţă rămânea un act de clemenţă din partea Sultanului din Selangor, Sharafuddins Idris Shah, care îl poate graţia.

„Ştie ce-l aşteaptă în decembrie. Gigi Becali a plătit 500.000 de euro avocatul şi a mai vrut să dea 2.000.000 de euro cauţiune, dar nu i s-a acceptat. Singurul care mai poate să-l salveze e sultanul”, declara tatăl lui Ionuţ Gologan, pentru Valea Prahovei TV.

Acum există însă o nouă şansă pentru Ionuţ, care poate respira uşurat, după ce contestaţia înaintată la Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei a stabilit primul termen pentru judecarea recursului pentru 26 ianuarie 2016. Anunţul oficial a fost făcut de Ministerul român al Afacerilor Externe, care a calificat drept speculaţii informaţiile privind o posibilă execuţie a lui Ionuţ Gologan. „La 6 noiembrie 2015, Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei a stabilit un
prim termen pentru judecarea recursului în data de 26 IANUARIE 2016. Avocatul apărării, care a fost angajat de statul român, estimează că această fază procesuală va dura mai multe luni”, se arată în comunicatul MAE, remis RomaniaTV.net.