Iordache, despre recomandarea lui Timmermans de a aştepta avizul Comisiei de la Veneţia pentru legile justiţiei: Parlamentul va decide

Preşedintele Comisiei speciale privind Justiţia, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat, miercuri, că Parlamentul va decide dacă este necesar să solicite avizul Comisiei de la Veneţia privind procedura de numire a procurorilor de rang înalt, în contextul recomandării făcute de Frans Timmermans.

RomaniaTV.net
08 nov. 2017, 12:26
Iordache, despre recomandarea lui Timmermans de a aştepta avizul Comisiei de la Veneţia pentru legile justiţiei: Parlamentul va decide

„Vedem care este recomandarea şi în funcţie de asta Parlamentul va decide dacă este necesară sau nu aceea solicitare. Parlamentul Românie va constata în funcţie de textele pe care le va adopta dacă este necesar sau nu. Dacă vom constata că este necesar vom solicita, dacă nu, nu vom solicita”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache întrebat dacă aleşii vor ţine cont de recomandarea pe care Frans Timmermans a făcut-o ministrului justiţiei, Tudorel Toader.

Florin Iordache a afirmat că dacă punctul de vedere care va fi adoptat de Parlament va fi în concordanţă fie cu poziţia Comisiei de la Veneţia, fie a Curţii Constituţionale, „fără îndoială” nu va fi nevoie ca parlamentarii să ceară un punct de vedere.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, i-a recomandat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în întrevederea avută marţi la Bruxelles, să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia privind procedura de numire a procurorilor de rang înalt, a anunţat, miercuri, Tudorel Toader.