IPJ Gorj şi SJU Târgu-Jiu au demarat ANCHETE în cazul morţii unui bebeluş de o lună

Reprezentanţii IPJ Gorj şi cei ai conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu au demarat, în paralel, două anchete în cazul morţii unui bebeluş de doar o lună de zile.

29 oct. 2014, 11:30
IPJ Gorj şi SJU Târgu-Jiu au demarat ANCHETE în cazul morţii unui bebeluş de o lună

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Târgu-Jiu, Ramona Oprea, bebeluşul a fost internat în urmă cu o săptămână la secţia Pediatrie a unităţii medicale cu bronhopneumonie, febră şi gastroenterocolită. În noaptea de luni spre marţi micuţul a decedat însă în urma unui stop cardio-respirator.

„În urmă cu o săptămână, a fost adus în secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean un copil de circa o lună, născut la termen, cu o greutate de 2,800 kilograme. După o lună de zile, a ajuns la 2,400 kg, în ziua de 21 a acestei luni a venit la UPU cu simptomatologie digestivă febrilitate, este internat în Pediatrie cu gastroenterocolită, sindrom de vărsături, tulburări hidro-electrolitice, bronhopneumonie şi sindrom febril. Evoluţia pe perioada internării este lent pozitivă, dar în cursul nopţii de 27 starea se deteriorează”, a precizat Ramona Oprea.

Managerul SJU Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru, a afirmat că în acest caz a fost demarată o anchetă la nivelul unităţii, în prezent fiind aşteptate rezultatele necropsiei pentru a vedea cauzele producerii decesului.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Cătălin Buşe, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu în acest caz, fiind deschisă o anchetă pentru moarte suspectă.

„La data de 28 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la morga Spitalului 700 din oraş, secţia Anatomopatologie se află cadavrul unui băieţel de o lună de zile, din comuna Baia de Fier, care la data de 27 octombrie, ora 05:00 a decedat la Spitalul Judeţean, secţia de Primiri Urgenţe. Cu ocazia examinării cadavrului nu au fost identificate urme de violenţă pe cap, trunchi sau membre. S-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului în vederea stabilirii cauzei decesului, în continuare se efectuează cercetări sub săvârşirea infracţiunii de moarte suspectă”, a spus Cătălin Buşe.

În context, reprezentanţii DGASPC Gorj au anunţat că părinţii bebeluşului vor beneficia de consiliere psihologică dat fiind că ambii sunt minori.

Citeşte şi Un bebeluş de doar o lună, MORT în condiţii suspecte la Spitalul din Târgu Jiu