IPJ Ialomiţa: Poliţiştii cercetaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu vor fi suspendaţi

Conducerea IPJ Ialomiţa a decis, joi, suspendarea celor cinci poliţişti reţinuţi joi şi cercetaţi, printre altele, pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi începerea unei anchete interne pentru verificarea activităţii Serviciului Poliţiei Rutiere din instituţie.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 20:20
IPJ Ialomiţa: Poliţiştii cercetaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu vor fi suspendaţi

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, oamenii legii au fost introduşi în arest, sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi efectuarea de operaţiuni comerciale ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută.

„În cursul zilei de astăzi (n.r. – joi), în centrul de reţinere şi arest preventiv al Inspectoratului au fost introduşi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, cinci agenţi de poliţie din cadrul Servicului Poliţiei Rutiere Ialomiţa, iar conducerea Inspectoratului a dispus ca acest caz să fie analizat şi ulterior să se facă o verificare în cadrul serviciului respectiv de către Biroul intern din cadrul instituţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, inspector Daniela Salaoru.

Cei cinci poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere Ialomiţa au intrat în atenţia Direcţiei Generale Anticorupţie pentru faptele comise în luna aprilie a acestui an, după ce, aflaţi în timpul serviciului, ar fi cerut mai multor şoferi diverse sume de bani, cuprinse între 200 şi 400 de lei, pentru a nu aplica amenzi şi puncte de penalizare.

Unul dintre cei reţinuţi este acuzat că a desfăşurat şi acte de comerţ cu firma pe care o deţine, deşi statutul de poliţist interzice această situaţie.

„Opreau în trafic conducători auto care încălcau normele de circulaţie, cărora nu le aplecau sancţiunile contravenţionale corespunzătoare în schimbul unor sume de bani. Au fost şi situaţii în care nu primeau nimic de la conducătorii auto. Sumele variază de la caz la caz, 100, 200 de lei, 400 de lei. Sunt mai multe acte materiale şi mai multe sume”, a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristina Istrate.

Vizată de ancheta ofiţerilor anticorupţie este şi o a şasea persoană, tot politist.

Potrivit unor surse judiciare, există interceptări ale convorbirilor telefonice ale celor cinci poliţişti reţinuţi cu şoferii cărora le-au pretins bani şi înregistrări audio şi video care probează activitatea infractţonală a acestora.

Cei cinci poliţişti urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare pentru 29 de zile, cercetările continuând pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.