IPOTEZĂ-ŞOC: Ploile şi cutremurele din România produse în ultima lună, provocate de ruşi

Locuitorii din Moldova şi Muntenia nu au văzut soarele timp de o lună, respectiv din 11 noiembrie până pe 10 decembrie, fără întrerupere. În România nu s-a mai întâmplat aşa ceva din anul 1983.

14 dec. 2014, 14:02
IPOTEZĂ-ŞOC: Ploile şi cutremurele din România produse în ultima lună, provocate de ruşi

Unii specialişti militari sunt de părere că atât fenomenele meteorologice atipice, cât şi roiul de cutremure, în special de suprafaţă, care s-au înregistrat în ultimele patru săptămâni în unele judeţe ale României, sunt rezultatul unor experimente militare realizate de ruşi, potrivit libertatea.ro.

Marile puteri sunt implicate de multă vreme în proiecte de cercetare şi de folosire a tehnologiei militare în scopul modificării climei. Este vorba despre echipamente terestre constituite dintr-un ansamblu de antene, ce trimit radiaţii electromagnetice care acţionează pe principiul cuptorului cu microunde. Încălzind porţiuni ale ionosferei, acestea produc acumulări de energie în cer, care au un impact dezastruos asupra spaţiului de sub ele, din punct de vedere climatic. Odată cu repoziţionarea trupelor NATO în zona Mării Negre, în urma conflictului din estul Ucrainei, s-au înmulţit aceste anomalii meteorologice din cauza folosirii armei fizice în confruntarea dintre Rusia şi forţele NATO. România, prin poziţia sa geografică, este o zonă tampon şi o zonă de experiment pentru asemenea confruntări. Cu alte cuvinte, unii se joacă de-a Dumnezeu şi alţi trag ponoasele!„, a explicat cercetătorul Sebastian Sârbu, analist militar, vicepreşedinte al Academiei Naţionale de Securitate şi Organizarea Apărării.

CITEŞTE ŞI: Stare de urgenţă în mai multe regiuni din Bulgaria: Ploile abundente au provocat inundaţii devastatoare