Ipoteză ŞOCANTĂ: DECAPITAREA lui James Foley a fost ÎNSCENATĂ VIDEO

Scena decapitării lui James Foley, care a zguduit o lume întreagă, ar fi de fapt înscenată, iar bărbatul ar fi fost ucis altădată. Este concluzia la care au ajuns mai mulţi experţi criminalişti.

26 aug. 2014, 06:15
Ipoteză ŞOCANTĂ: DECAPITAREA lui James Foley a fost ÎNSCENATĂ VIDEO

În acest timp, Siria susţine că americanul a fost omorât acum un an. Înregistrarea video cu decapitarea jurnalistului american James Foley ar fi, de fapt, numai o tentativă de propagandă a grupării teroriste Statul Islamic. Iar tânărul ar fi fost omorât altădată, potrivit România TV.

Este ceea ce cred mai mulţi experţi care au studiat atent filmuleţul de patru minute şi 40 de secunde publicat de jihadişti.

Citeşte şi Jurnalistul american DECAPITAT de Statul Islamic, supus la CHINURI DE NEDESCRIS

„Mi-aş fi dorit să am mai mult timp, mi-aş fi dorit să am speranţa libertăţii şi să îmi mai văd o dată familia. Dar şansa aceea s-a dus”, spunea Foley.

Astfel, criminaliştii atrag atenţia că, deşi presupusul asasin al americanului îi taie gâtul de şase ori, nu se vede niciun pic de sânge. Mai mult, spun ei, sunetele scoase de jurnalist nu par să fie cele ale unui om pe moarte.

Deocamdată nu este clar de ce ar fi pus jihadiştii la punct un astfel de scenariu. Însă este foarte posibil ca totul să se învârtă în jurul teroristului cu accent britanic care pare să îl decapiteze pe american.

Citeşte şi Candidaţi la JIHAD: Australia a înfiinţat un SERVICIU SPECIAL

„Acesta este James Wright Foley, un cetăţean american al ţării voastre. Guvernul american este vinovat de agresiunea împotriva Statului Islamic”, spune „călăul” lui Foley.

Astfel, Statul Islamic ar fi vrut să arate că printre membrii săi se află occidentali dispuşi să ucidă alţi occidentali. O altă ipoteză vehiculată este că James Foley ar fi fost omorât încă de anul trecut. Cel puţin asta susţine un membru al Guvernului sirian, potrivit căruia ONU ar fi fost la curent cu acest lucru.