Ipoteză şocantă în cazul epidemiei de rujeolă. Olivia Steer spune că epidemia ar fi răspândită intenţionat

Vedeta Olivia Steer preia un mesaj al unui parlamentar care spune că epidemia ar fi împrăştiată intenţionat. Ministrul sănătăţii spune că cei care vorbesc în necunostinţă de cauză ar trebui cercetaţi penal.

23 apr. 2017, 16:33
Ipoteză şocantă în cazul epidemiei de rujeolă. Olivia Steer spune că epidemia ar fi răspândită intenţionat

Epidemia de rujeolă naşte noi controverse uriaşe. Olivia Steer pune sub semnul întrebării modul în care s-a răspândit epidemia, dar mai ales faptul că Ungaria care are mai puţini oamenii vaccinaţi ca România are şi mai puţini bolnavi.

„Un fapt este clar: de la începutul anului, s-au descoperit circa 4.000 de cazuri de rujeolă, din care 17 s-au finalizat, tragic, cu moartea bolnavilor. Totuşi, în ce stat European se mai înregistrează o epidemie de proporţiile astea? Niciunde! Informaţiile mele spun că infestarea s-a făcut ARTIFICIAL şi INTENŢIONAT de către agenţi cu dublă comandă, agenţi dubli, cum li se mai spune. La Arad şi Nădlac se îmbonlăvesc copiii dar peste graniţă la Nagylak, Mako sau Szeged nici unul? Şi ungurii au grad de vaccinare mai mic cu 10% decât românii. Valul de rujeolă a generat ceea ce se şi intenţiona: un val de emoţie uriaş care ar împinge opinia publică la acceptarea rapidă şi fără mari dezbateri a Legii vaccinării”, a postat Olivia Steer pe Facebook.

În replică, ministrul Sănătăţii spune că cei care distribuie astfel de zvonuri fără probe ar trebui să aibă dosar penal.

„Epidemia a fost adusa din Italia. Dacă cineva îşi asumă să facă o astfel de informaţie să o si probeze. Şi vaccinul pentru rujeolă ajunge pentru săptămâna viitoare in România”, spune ministrul Sănătăţii.

Un număr de 703 cazuri de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână la nivel naţional astfel că, de la debutul epidemiei şi până în 14 aprilie, s-au înregistrat 4.793 de cazuri şi 21 de decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Creşterea numărului de cazuri este consecinţa nevaccinării, a explicat, pentru News.ro, Alexandru Rafila, consilier personal al ministrului Sănătăţii, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.