Ipoteză şocantă în cazul sinuciderii fiului lui Florin Călinescu

Durere şi lacrimi în lumea artiştilor. Trupul neînsufleţit al lui Luca Călinescu a fost adus de la Praga. Fiul cel mic al actorului Florin Călinescu şi-a pus capăt zilelor la doar 24 de ani. O ipoteză-şoc a apărut în presă şi arată că problemele tânărului ar fi fost agravate de un tratament antiacneic. 

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 05:25
Ipoteză şocantă în cazul sinuciderii fiului lui Florin Călinescu

În ultimii ani, Florin Călinescu şi-a pierdut aproape toată familia: fetiţa, apoi soţia, părinţii, iar acum pe Luca, fiul său cel mic. Apropiaţii familiei spun că Luca a căzut prima dată în depresie după moartea mamei lui, la vârsta de 17 ani. Atunci a început să facă tratament cu antidepresive. Colegii lui Luca spun că tânărul era obsedat de subiecte triste. De altfel, două dintre scurtmetrajele realizate de el pe parcursul studenţiei aveau tentă dramatică. „Răscrucea” şi „Spirite rele”.

Vestea a căzut ca un trăsnet, de neîndurat pentru orice părinte, indiferent de numele lui. Florin Călinescu s-a baricadat în casă, devastat de durere.

El nu a putut să se ocupe de repatrierea trupului neînsufleţit al fiului său. De această dată, Florin Călinescu a capitulat în fata suferinţei.

O ipoteză şocantă a fost lansată pe internet şi citată de jurnaliştii de la Ring. Luca apela la un medicament antiacneic care creează depresie şi chiar dorinţa de sinucidere. Totuşi, specialiştii spun despre acest medicament că nu este deosebit faţă de celelalte.

„Este un derivat de vitamina A considerat cel mai bun tratament pentru acnee. Efecte adverse au toate medicamentele, inclusiv aspirina care poate poate să producă deces prin hemoragie digestivă. Zaharina produce depresie, hipotensoarele produc depresie, metoclopramidul care se vinde la liber pentru indigestii duce la depresie cu idei suicidale”, a declarat, pentru România TV, Mihaela Leventer, medic dermatolog.

Alţi specialişti atrag atenţia asupra acestui medicament. „Dă anumite tulburări psihice, modificări comportamentale şi uneori depresie. Oricine poate să le vadă în prospectul medicamentului  Şi noi când avem pacienţi cu depresie sau altele întrebăm şi de asta. Dacă nu cumva ia cutare”, a spus psihiatrul Florin Tudose.

Acest medicament a creat controverse încă de anul trecut, după ce mama unei fete care s-a sinucis a declarat că fiica ei lua acest medicament contra acneei. Pe forumuri, la acea vreme, oamenii povesteau experienţele lor după administrarea acestui medicament.

Funeraliile lui Luca Călinescu vor avea loc la cimitirul Cernica, acolo unde este îngropată şi mama sa. Trupul său va fi dus de la studioruile Mediapro, acasă la Florin Călinescu. Biserica Ortodoxă Română nu oficiază slujba funerară în cazul sinucigaşilor.

„Aceşti sinucigaşi nu au liber arbitru, nu văd lumea aşa cum e. Depresia e un accident biologic, se întâmplă ceva cu neutransmiţătorii din creierul nostru, cum poate Biserica să nu acorde asistenţă unui om care a murit din cauza unei boli, a unui accident biologic”, a declarat psihiatrul Florin Tudose.