Irak: Cel puţin 25 de morţi într-un triplu atentat cu maşină-capcană

Cel puţin 25 de persoane, în majoritate foşti soldaţi ai forţelor kurde care doreau să revină alături de combatanţii kurzi peshmerga, şi-au pierdut viaţa duminică în exploziile a trei maşini-capcană la Qara Tapah, în nordul Irakului, potrivit unor responsabili locali, relatează AFP.

12 oct. 2014, 13:35
Irak: Cel puţin 25 de morţi într-un triplu atentat cu maşină-capcană

‘La ora locală 10.30 (07.30 GMT), trei vehicule-capcană au explodat la Qara Tapah’, a declarat Wahab Ahmed, primarul acestei localităţi sub control kurd situate la nord-est de Bagdad.

Localitatea Qara Tapah se află în apropiere de oraşul Jalawla, un loc strategic unde au loc confruntări între forţele guvernamentale şi jihadişti ai grupării Statului Islamic (SI).

Potrivit primarului Ahmed, cele trei explozii au vizat clădirea în care se afla biroul său, un imobil utilizat de serviciile kurde de securitate (Assayech) şi un birou al partidului Uniunea Patriotică din Kurdistan (UPK).

Clădiri apropiate, în care se aflau birouri ale serviciilor de electricitate şi un birou al asociaţiei foştilor combatanţi kurzi peshmerga, au fost de asemenea serios afectate de explozii.