IRAK: Forţele americane au executat 14 LOVITURI AERIENE împotriva jihadiştilor

Forţele americane au procedat la 14 lovituri aeriene contra Statului Islamic în nordul Irakului după ameninţările jihadiştilor că vor ucide un al doilea ostatic american, a anunţat miercuri comandamentul militar american ce acoperă Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, informează AFP, citată de Agerpres.

20 aug. 2014, 20:29
IRAK: Forţele americane au executat 14 LOVITURI AERIENE împotriva jihadiştilor

Bombardamentele, efectuate cu avioane de vânătoare şi ajutorul dronelor, s-au concentrat în jurul barajului de la Mosul, recucerit de la jihadişti de forţele kurde duminică, şi au distrus ‘şase /vehicule de transport/ Humvee, trei poziţii improvizate de dispozitive explozive, un tub de mortieră şi două camioane înarmate’ ale jihadiştilor, a precizat Centcom.

În total, Statele Unite au efectuat 84 de lovituri aeriene în Irak începând din 8 august, dintre care 51 au fost destinate sprijinirii forţelor irakiene în apropierea barajului de la Mosul, a explicat Centcom.

‘Forţele irakiene şi kurde lucrează împreună pentru a extinde zona lor de control’, asigură comandamentul militar.

Citeşte şi Lovituri aeriene în Irak după decapitarea jurnalistului american. Înregistrarea ASASINĂRII este AUTENTICĂ

Aceste noi lovituri au avut loc când Statul Islamic, un grup ultraradical ce încearcă să stabilească un califat în Siria şi Irak, a postat pe internet un videoclip arătând execuţia jurnalistului american James Foley.

În aceeaşi înregistrare, jihadiştii ameninţă că vor ucide un alt american, Steven Sotloff, ca represalii pentru atacurile americane.

Într-un discurs miercuri, preşedintele Barack Obama a dat asigurări că Statele Unite sunt ‘vigilente şi neîndurătoare. Când sunt vizaţi undeva americani, vom face ceea ce este necesar pentru a se face dreptate’.