Irak: Statul Islamic a EXECUTAT 300 de persoane, în Mosul

Extremişti ai Statului Islamic au executat aproximativ 300 de persoane din oraşul Mosul, din nordul Irakului, informează agenţia Tass. Între persoanele executate se numără şi foşti militari şi activişti irakieni.

08 feb. 2016, 13:02
Irak: Statul Islamic a EXECUTAT 300 de persoane, în Mosul

Cea mai mare parte a persoanelor executate o reprezintă foşti poliţişti şi foşti militari de armată şi securitatea naţională. Nu se ştie deocamdată cu exactitate când au avut loc aceste execuţii, a declarat o oficialitate irakiană.

Un purtător de cuvânt al armatei irakiene din provincia Nineveh Mahmoud Souraji a confirmat moartea celor aproximativ 300 de pewrsoane capturate de jihadişti. Acesta a precizat că execuţiile s-au desfăşurat în locuri diferite din Mosul şi că cea mai mare parte a victimelor au fost ucise chiar în centrele de detenţie din oraş şi din împrejurimile acestuia.

Citeşte şi FSB a prins şapte membri ai Statului Islamic care pregăteau atacuri teroriste în Rusia

Souraji a precizat că prizonierii  au fost ucişi de plutoanele de execuţie ale jihadiştilor. De asemenea, el a precizat că victimele fuseseră anterior supuse torturii de către jihadiştii din gruparea Stat Islamic, iar cadavrele lor au fost îngropate în suburbiile oraţului, în gropi comune.