Iranul îşi accelerează dezvoltarea programului balistic

Garda Revoluţionară din Iran a anunţat joi că Tehreanul va accelera procesul de dezvoltare a programului balistic, în pofida presiunilor venite dinspre Statele Unite şi UE pentru a suspenda programul, a relatat agenţia Tasnim, citată de site-ul agenţiei de presă Reuters.

19 oct. 2017, 12:24
Iranul îşi accelerează dezvoltarea programului balistic

Acest anunţ vine după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că nu poate confirma respectarea de către Iran a Acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite acum din Tratat, avertizând însă că acest lucru se poate produce „oricând”.

”Programul cu rachete balistice al Iranului se va extinde şi va continua cu o viteză mult mai mare, ca reacţie la abordarea ostilă a lui Trump faţă de Garda Revoluţionară din Iran”, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii.

Recent, Administraţia de la Washington a impus noi sancţiuni unilaterale motivate de faptul că Teheranul a continuat să-şi dezvolte programul cu rachete balistice. SUA au cerut Teheranului să nu dezvolte rachete capabile să transporte bombe nucleare, însă Iranul a anunţat că nu are asta în plan.