Iranul se pregăteşte de un ATAC al SUA

Iranul, pregătit pentru orice scenariu, inclusiv cel al unui atac al SUA, după ce a acuzat administraţia Trump de încălcarea acordului nuclear.

08 mai 2018, 14:54
Iranul se pregăteşte de un ATAC al SUA

Iranul este pregătit pentru orice scenariu, inclusiv pentru un atac militar al Statelor Unite, avertizează un oficial de rang înalt de la Teheran, citat de site-ul agenţiei Reuters. Statele Unite nu şi-au respectat angajamentele asumate în cadrul Acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, acuză Ali Larijani, preşedintele Parlamentului de la Teheran, citat de agenţia IRNA.

 „Naţiunea noastră nu se teme de sancţiunile SUA ori de un atac militar. Inamicii noştri, inclusiv America, regimul sionist şi aliaţii acestora din regiune trebuie să ştie că Iranul s-a pregătit pentru cele mai grave scenarii şi ameninţări”, a declarat marţi Hossein Salami, adjunctul comandantului Gardienilor Revoluţiei iraniene.Iranul acuză Administraţia Donald Trump de încălcarea Acordului nuclear: „Nu se poate discuta cu americanii decât prin limbajul forţei”.

Citeşte şi Trei ţări vor să menţină ACORDUL NUCLEAR cu Iranul

„Americanii nu au aplicat angajamentele. Se pare că nu se poate discuta cu americanii decât prin limbajul forţei, nu există altă soluţie”, a afirmat Ali Larijani.

Surse europene cred că preşedintele SUA, Donald Trump, va anunţa marţi retragerea parţială sau totală din Acordul nuclear semnat în anul 2015 de marile puteri cu Iranul.