Irimescu, despre poziţia sa în scandalul E.coli: Am procedat absolut corect şi conform cu legislaţia UE şi naţională

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a afirmat joi, într-o postare pe Facebook, că a procedat "absolut corect şi conform cu legislaţia UE şi naţională" atunci când a anunţat numele producătorului la care s-a găsit brânză de vaci contaminată cu E-coli.

03 mart. 2016, 16:55
Irimescu, despre poziţia sa în scandalul E.coli: Am procedat absolut corect şi conform cu legislaţia UE şi naţională

„Referitor la cazul celor 25 de kg de brânza de vaci contaminată cu e. coli, precizez ca am procedat absolut corect și conform cu legislația UE și națională. Astfel, procedura de rechemare/retragere adoptata și în Ghidul ANSVSA prevede:

În cazul unei neconformități a produsului alimentar care pune în pericol major sănătatea populației (de exemplu rezultate nesatisfăcătoare la testele pe baza criteriilor de siguranța definite de Regulamentul 2073/2005 cu modificările ulterioare) și când alte măsuri nu sunt suficiente pentru realizarea unui nivel ridicat de protecție a sănătății, SE INIȚIAZĂ PROCEDURA DE RECHEMARE A ACESTUIA DE LA CONSUMATOR.

Citeşte şi: Ministerul Agriculturii PRECIZEAZĂ de ce a indicat firma Brădet în scandalul E.coli

Pe lângă informarea celorlalți operatori din lanțul alimentar operatorul economic informează,în mod eficient și precis, consumatorii în legătură cu motivul acestei acțiuni.

CA URMARE, ERA DE DATORIA AUTORITĂȚILOR SĂ COMUNICE NUMELE OPERATORULUI PENTRU A PREÎNTÂMPINA ALTE POTENȚIALE CAZURI DE ÎMBOLNĂVIRI.

Această practică se aplică spre exemplu și la autoturisme, deci cu atât mai riguros trebuie respectată la alimente”, a scris pe Facebook ministrul Agriculturii.