IRINA LOGHIN, în doliu. Sora ei a murit

Irina Loghin este în doliu. Sora ei cea mare, Florica, în vârstă de 78 de ani a murit. Femeia era paralizată de mai mulți ani și depindea în totalitate de cântăreață.  

RomaniaTV.net
30 iun. 2016, 08:02

Irina Loghin trece prin clipe de cosmar! Sora cantaretei, in varsta de 78 ani,  a murit. Cantareata făcea naveta Bucuresti – Valeni de multe ori pentru a fi alaturi de sora ei. Irina Loghin a povestit ca a trecut prin clipe cutremuratoare: „In urma cu cativa ani a facut accident vascular, iar de atunci nu se simte prea bine”, declara recent Irina Loghin.

Florica Opreaera cea care mergea tot timpul cu Irina la spectacole de când erau eleve la Şcoala Elementară din comuna Gura Vitioarei. Amîndouă iubeau cu patimă muzica.

“Mergeam să cîntăm la Brigăzile Artistice, cum se numeau pe vremea aceea, iar noi, cei care cîntam, eram numiţi agitatori. De asemenea, cîntam în toate comunele din împrejurimile oraşului Vălenii de Munte, la tot soiul de spectacole. În perioada Colectivizării mergeam prin comune şi duceam muncă de lămurire cu ţăranii pentru a se înscrie în Cooperativele Agricole de Producţie. Toate acestea se întîmplau acum cincizeci şi ceva de ani. Eu am 70 de ani şi încă păstrez aceste amintiri legate de sora mea.”, declara Florica pentru Jurnalul Naţional.

FOLCLOR AUTENTIC. O regiune superbă, cu foarte multe păduri, dar şi cu foarte multe coclauri: Vălenii de Munte, locul amintirilor din copilărie pentru Florica şi Irina Loghin. “Pe toate aceste coclauri sora mea venea cu casetofonul şi împreună mergeam la fabricile de conserve sau la alte fabrici unde lucrau muncitoarele. Irina venea şi înregistra folclorul bătrînesc, autentic, punîndu-le pe femeile cele mai bătrîne să-i cînte. De aici, din această zonă, şi-a cules tot folclorul. Culegea melodii cu sutele”, dezvăluia Florica Oprea.

Cînd era la Ansamblul Ciocîrlia Irina Loghin era obligată să-şi formeze repertoriul propriu. Sora sa, Florica, a ajutat-o extrem de mult: “Am cîntat de nenumărate ori împreună şi eu mă ocupam de repertoriul său. Irina Loghin este iubită de toată lumea. O fire muncitoare, săritoare, modestă. Nu ezită să facă treabă atunci cînd vine la ţară”, povestea sora ei mai mare.

MEREU ACEEAŞI. Celebritatea nu a schimbat-o cu absolut nimic pe Irina Loghin. Florica Oprea şi-a amintit că din primul salariu, Irina şi-a luat nişte toalete, nişte rochii pentru spectacole. “După ce le-a purtat ea o perioadă pe toate ni le-a adus nouă. Am avut dintotdeauna o relaţie specială cu sora mea. De fiecare dată cînd venea la ţară, nu se ducea la părinţi, ci venea mai întîi la mine. Eu i-am crescut copiii pînă la vîrsta de cinci ani.”

Cîntecul în viaţa Irinei Loghin este sfînt. “Dacă s-ar lăsa de cîntat, era de părere Florica Oprea, Irina nu ar mai rezista să trăiască. Pentru ea cîntecul înseamnă viaţă chiar şi cînd vine acasă şi face treabă prin grădină. Muzica şi iubirea faţă de copii reprezintă totul.”