Îşi va petrece Sărbătorile acasă. Joi s-a decis eliberarea din arest. Decizia nu este definitivă

Tribunalul Arad a decis astăzi, 29 noiembrie, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, atât în cazul lui Alin Iovănuț, cât și în cel al lui Florin Malița.

RomaniaTV.net
29 nov. 2018, 17:20
Îşi va petrece Sărbătorile acasă. Joi s-a decis eliberarea din arest. Decizia nu este definitivă

Alin Iovănuț își va petrece sărbătorile acasă, cel mai probabil. Decizia instanței nu este definitivă, astfel că poate fi atacată în termen de 48 de ore de la comunicare, iar Curtea de Apel Timișoara este cea care va avea „ultimul cuvânt”.

Măsura arestului preventiv a fost înlocuit cu măsura arestului la domiciliu și în ceea ce-l privește pe Florin Malița, însă acesta este arestat preventiv în dosarul furtului celor 414 tone de cupru în valoare de 2 milioane de euro.
În soluția pe scurt a instanței, postată pe portaljust.ro se arată că „dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţii: Iovănuț Alin, Malița Florin, pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Organele de poliţie vor conduce inculpaţii la reşedinţa acestora. Impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilele de domiciliu fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei. Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia şi nici cu martorii precizaţi în cuprinsul rechizitoriului, respectiv: S.G.B., S.P.M.; B.C. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 29.11.2018”.

Alin Iovănuț și Florin Malița au fost arestați preventiv la începutul lunii octombrie în urma atacului comis asupra lui Daniel Dragoman.