Israela, tentative de sinucidere repetate. Detalii halucinante ies la iveală: „Plângea foarte mult, era disperată”

Anunț-șoc făcut de psihoterapeuta Israelei Vodovoz. Fosta balerina ar fi avut mai multe tentative de sinucidere în ultimii ani, cauza fiind chinurile fizice prin care trecea. Israela avea tulburări circulatorii, suferea de astm, iar fiecare zi părea a fi un chin pentru ea.

18 mart. 2018, 07:09
Israela, tentative de sinucidere repetate. Detalii halucinante ies la iveală: „Plângea foarte mult, era disperată”

„Israela avea o depresie de foarte mult timp. Ea a tratat-o prin metode alternative, dar a fost depăşită de situaţie având de mai multe ori tentative de sinucidere. În ultimii 10 ani a avut trei. A mai avut tentative care nu se ştiu la nive de presă. Acum câţiva ani a luat un tub plin cu medicamente. Plângea foarte mult, era disperată. Nu stia ce să mai facă. Îmi cerea să o ajut şi să o îndrum ce să facă ca să iasă din aceste blocaje. S-a pus singură în baie, s-a dezbracat şi s-a rugat la Dumnezeu să o ia pentru că i-a cedat corpul, organele. Israela făcea tratament medicamentos, dar nu era disciplinată alimentar. Putea să se vindece, dar depresia a învins-o. N-a mai suportat loviturile vieţii şi n-a mai avut dorinţa de a mai trăi”, a declarat Florentina Ion, psihoterapeuta Israelei Vodovoz.

Israela Vodovoz a fost înmormântată în țara sa natală, Israel. Totul s-a întâmplat în mare secret, în prezența copiiilor și rudelor apropiate. Trupul neînsuflețit al femeii de afaceri a fost ridicat miercuri de la IML, pentru a fi transportat în Israel.

Femeia de afaceri a fost înmormântată joi, 15 martie, în ritualul specific religiei ei, potrivit avocatei sale. Copiii ei, Hyla și Ianiv, au fost cei care s-au ocupat de costurile necesare repatrierii femeii de afaceri.

Israela Vodovoz a fost înmormântată conform tradiției din religia mozaică. Slujbele funerare sunt complet diferite de cele creștine. Evreii tratează cu mult respect corpul celui mort. După decesul personei, urmează Taharah, o etapă reprezentată de spălarea trupului pentru îngropare. Sunt spuse rugăciuni pentru iertarea păcatelor decedatului, iar corpul este învelit într-o pânză albă, numită „tachrichim”. După învelirea trupului, corpul nu mai trebuie să fie atins de nimeni. La înmormântare au voie să participe doar fete mai mari de 12 ani și băieți peste 13 ani.

Vezi şi: Decizia radicală luată de Liviu Arteni după moartea Israelei Vodovoz