Israelul a închis punctele de trecere la frontiera cu Gaza

Israelul a anunțat joi dimineață închiderea punctelor de trecere a frontierei cu Fâșia Gaza, ca răspuns la atacurile cotidiene cu rachete lansate dinspre enclava palestiniană după anunțul președintelui american Donald Trump privind recunoașterea orașului Ierusalim drept capitală a Israelului, transmite Reuters.

14 dec. 2017, 12:41
Israelul a închis punctele de trecere la frontiera cu Gaza

Aviația israeliană a lovit joi dimineață trei obiective ale mișcării islamiste Hamas, care deține controlul în Fâșia Gaza, după ce dinspre enclava palestiniană au fost trase noi rachete către sudul Israelului. Printre obiectivele palestiniene lovite se află o tabără de antrenament și depozite de muniții ale Hamas.

Două dintre rachetele trase de palestinieni au fost interceptate de sistemul antirachetă israelian ‘Domul de fier’, potrivit Agerpres.

Armata israeliană a menționat într-o declarație că ‘după evaluările privind securitatea’, punctele de trecere de la Kerem Shalom, principala cale de intrarea a bunurilor în Fâșia Gaza, și Erez vor fi închise începând de joi, fără a menționa cât va dura această măsură.

Citeşte şi Erdogan denunţă Israelul: „Stat de ocupaţie şi terorist”. Incendiul aprins la Ierusalim va pârjoli regiunea

Aproximativ 15 rachete au fosta trase către sudul Israelului după anunțul făcut de Donald Trump la 6 decembrie. Niciunul dintre proiectile nu a cauzat rănirea gravă a vreunei persoane sau pagube semnificative.

La 6 decembrie, președintele american Donald Trump a anunțat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel. Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creștină, mozaică și musulmană, n.r.) și că Israelul are dreptul de a-și decide propria capitală.